Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

PROGNOZA METEO


   Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic, valabilă sâmbătă și duminică în regiunile sudice și estice, unde temperatura va atinge 39 de grade, iar gradul de disconfort termic va depăși pragul critic de 80. Se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar în după-amiaza zilei de sâmbătă, în jur de 39 de grade în extremitatea de sud a țării.

SÂMBĂTĂ
   Vremea se va menține călduroasă, caniculară mai ales în regiunile sudice și estice. Indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 al disconfortului termic.
   Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în nord, nord-est și în zona de munte, iar noaptea și în partea de vest și nord-vest a teritoriului, unde local vor fi descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse averse. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă pot fi mai însemnate.
 
DUMINICÄ‚
   În țară, vremea va fi caniculară în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în sudul și estul Moldovei, unde disconfortul termic se va menține ridicat. În restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere, iar instabilitatea atmosferică se va accentua după-amiaza și noaptea și se va manifesta prin înnorări, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și local averse. Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate.
   În celelalte zone cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, în a doua parte a intervalului, cu precădere în Oltenia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?