Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Câmpineanca. Școala „Ion Câmpineanu” va fi reabilitată termic

Primăria Câmpineanca reabilitează termic Școala cu clasele I-VIII „Ion Câmpineanu” și cantina școlii din localitate. Lucrările vor fi realizate de societatea Raphicland SRL, iar valoarea totală a celor două proiecte este de peste 3 milioane de lei. Proiectul mai prevede și montarea unor sisteme fotovoltaice de câte 20 de kw fiecare.

Vor fi executate următoarele lucrări: sporirea rezistenței termice unidirecționale a pereților exteriori; sporirea rezistenței termice a soclului – înlocuirea tâmplariei existente de pe fațade cu tâmplărie performată energetic; sporirea rezistenței termice a podului; montarea unei pompe de căldură aer-aer; montarea unui sistem fotovoltaic de 20 kw;

montarea de sisteme individuale de ventilare mecanică cu recuperare de căldură; montare convectoare electrice pe holuri și în grupurile sanitare; montarea de sisteme individuale de ventilare mecanică cu recuperare de caldură; modernizarea sistemului de iluminat, respectiv iluminat cu led; reparare șarpantă și învelitoare; reparare sistem de colectare ape meteorice; reparare trotuare de protecție”, se arată în descrierea investițiilor.

De asemenea, la nivel local Primăria Câmpineanca va deveni independentă energetic. În acest sens au fost montate panouri fotovoltaice pe sediul instituției, dar și un un generator de curent pentru situații de urgență. „Pentru reducerea la zero a consumului de energie, implementăm proiectul de montare al panourilor fotovoltaice pe sediul Primăriei Câmpineanca, urmând a se monta și un generator de curent pentru situații de urgență.

Astfel, vom reduce mult cheltuielile cu energia electrică și vom realiza economii la bugetul local”, a precizat primarul comunei Câmpineanca Tudorel Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?