Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO: Crucea Roșie Vrancea – alături de elevii și profesorii din Cernăuți, veniți în vizită la Focșani

Crucea Roșie Vrancea a fost alături, în acest weekend, de elevii și profesorii Liceului nr. 6 „Alexandru cel Bun” din Cernăuți, singurul liceu cu predare în limba română din Ucraina, care s-au aflat în vizită, la Focșani, în cadrul unui  proiect de refacere a legăturilor cu românii din spațiul ex-sovietic

“#CruceaRoșieVrancea știe bine ce a însemnat pentru adolescenți această ieșire dintr-o țară cuprinsă de război, pentru că, de peste 100 de zile, efectiv, trăiește cu resursele voluntare chiar ACOLO, alături de românii și ucrainenii din Cernăuți cu precădere. Cernăuți este poarta de întrare a voluntarilor Crucii Roșii Vrancea spre locurile „în clocot” ale Ucrainei, în care războiul a lăsat urme pentru totdeauna. Este primul și mereu la îndemână loc în care avem de lăsat unul, două sau cât de multe transporturi umanitare cere nevoia momentului pentru populația civilă ucraineană strămutată din zonele afectate de conflictul armat și care nu trece încă granița în speranța că războiul se va sfârși în curând”, a spus directorul Crucii Roşii Vrancea, Rodica Davidean.

“Cei 22 de oaspeţi din Cernăuţi care au vizitat Focşaniul în weekend au fost primiţi cu braţele deschise de Crucea Roşie Vrancea, care le-a fost alături pe parcursul celor două zile, şi s-au declarat deosebit de impresionaţi de primirea călduroasă de care au avut parte”, a apreciat profesorul de istorie, Adrian Atarcicov, de la Colegiul Naţional Unirea Focşani, promotorul acestui proiect.

𝗡𝗲 𝗯𝘂𝗰𝘂𝗿ă𝗺 𝗰ă 𝗮𝗺 𝗽𝘂𝘁𝘂𝘁 𝗳𝗶 𝗮𝗹ă𝘁𝘂𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗼𝗮𝘀𝗽𝗲ț𝗶𝗶 𝗼𝗿𝗮ș𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗻𝗼𝘀𝘁𝗿𝘂 şi de autorităţi! 𝗠𝘂𝗹ț𝘂𝗺𝗶𝗺, î𝗻 𝗺𝗼𝗱 𝗱𝗲𝗼𝘀𝗲𝗯𝗶𝘁, 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗖𝗿𝘂𝗰𝗶𝗶 𝗥𝗼ș𝗶𝗶 𝗩𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝗮 – 𝗘𝗫𝘅𝗢𝗗, 𝗖𝗢𝗥𝗦𝗢, 𝗗𝗔𝗕𝗢 𝗗𝗼𝗻𝗲𝗿 – 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻!

Crucea Roşie Vrancea le-a mai oferit oaspeţilor o sumă de bani pentru diverse necesităţi, precum şi suveniruri.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?