Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Amendă pentru depăşirea tonajului pe DN 2R


   Åžoferul unui mijloc de transport de lemne a fost amendat cu trei mii de lei pentru că a depășit limita de tonaj în timp ce circula pe drumul național DN 2R, în zona Dumitrești. Controlul a fost efectuat de reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier 3 Vrancea.
   Inspectorul șef teritorial Florin Nedelcu a declarat că în urma controlului, s-a constatat că autocamionul condus de Miron Vasile depășea limita maximă admisă de 30 tone pentru drumul național de pe Valea Râmnicului. „Åžoferul transportului a primit o sancțiune de trei mii de lei și a descărcat cantitatea de lemn suplimentară de două tone. Nu este prima acțiune pe care o avem în această zonă. Au mai fost dispuse sancțiuni pentru firme din Buzău și Prahova, ale căror camioane depășeau limita maximă admisă”, a afirmat inspectorul șef  Florin Nedelcu.
   Reamintim că după reabilitarea drumului de pe Valea Râmnicului de guvernul USL, a fost introdusă o limită de tonaj pentru a proteja asfaltul. Restricția a fost impusă din cauza mastodonților folosiți de firmele de exploatare a lemnului care lucrează în pădurile din zonă. Preocupați mai mult de profit decât de drumul de acces din această zonă a județului, tăietorii de lemne folosesc utilaje încărcate la refuz sau peste capacitatea maximă, fapt ce afectează drumul proaspăt reabilitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?