Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cum va arăta Cinematograful Unirea după finalizarea lucrărilor de reabilitare

Cinematograful Unirea va avea cea mai modernă sală de cinema din Focșani, dat fiind că se află într-un proiect de reabilitare demarat anul trecut, proiect care își propune să readucă la viață această clădire lăsată în paragină. Vă prezentăm în premieră cum va arăta viitorul cinematograf, care va avea cel mai modern sistem digital cinema, cu tehnologie 3D și un sistem performant de sonorizare 7.1.

Lucrările de reabilitare au fost demarate la finalul anului trecut, primele luni fiind dedicate realizării proiectului tehnic. La începutul anului, primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a semnat contractul pentru dotarea cu echipamente a Cinematografului Unirea. Investiția realizată la Cinematograful Unirea este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență și de la bugetul local al Focșaniului.

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, a declarat că, prin această investiție, „Unirea” va deveni una din cele mai moderne săli de cinema din Regiunea Sud-Est și va putea fi utilizat inclusiv pentru spectacolele și acțiunile educative ale elevilor de la școlile și liceele din orașul nostru. Va fi o clădire modernă și eficientă din punct de vedere energetic, cu panouri solare, pompă de căldură și sisteme smart de iluminat.

Proiectul prevede atât reabilitarea termică a clădirii, a rețelelor termice și electrice, soluții inovative de încălzire și alimentare electrică, dar și reparații complexe la structură, la stâlpi și planșee. După finalizarea lucrărilor de reabilitare, cinematograful va avea inclusiv un sistem modern de vânzare a biletelor, cu rezervare și vânzare online.

Reamintim că atât Cinematograful Unirea cât și fosta Grădină de Vară din Parcul „Nicolae Bălcescu” au fost preluate de municipiul Focșani la începutul anului 2022 de la RADEF „România Film”. Conform protocolului, cele două imobile vor putea fi utilizate pentru difuzarea de film cinematografic. Cel mai mare număr de locuri este la Grădina de Vară – 350, la Cinematograful Unirea fiind o capacitate de 100 locuri.

Conform legislației, cele două clădiri nu vor putea trece în domeniul privat pentru a fi înstrăinate. De altfel, primarul Cristi Misăilă a arătat că Primăria Focșani vrea să reabiliteze în perioada următoare și Grădina de Vară. Este un obiectiv al municipalității de a realiza proiecte integrate în fiecare zonă a Focșaniului.

După refacerea Parcului „Nicolae Bălcescu” a urmat proiectul de reabilitare a Cinematografului Unirea, iar acum se află în derulare proiectele finanțate prin Programul Național de Investiții de reabilitare a străzilor adiacente. Deja a fost asfaltată strada Timiș și vor începe lucrările și la celelalte artere din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?