Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

ULTIMA ORĂ: Vrâncenii au sărbătorit Ziua Națională în Piața Unirii


   Ziua Națională a României i-a scos din case pe vrânceni, care au venit în Piața Unirii.  Tricolorul țării a fluturat astăzi, de Ziua Națională a României, peste tot. Ceremonialul dedicat acestei zilei importante din viața fiecărui român, s-a ținut în Piața Unirii din Focșani. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, alături de candidații USL la funcțiile de senatori și deputați au fost și ei prezenți în Piața Unirii pentru a marca momentul. Președintele Marian Oprișan a primit onorul, după care Drapelul Național a fost arborat în fața Prefecturii Vrancea. Imnul Național a răsunat din sute de piepturi, vrâncenii dând dovadă de patriotism.
   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a spus că Ziua Națională este un prilej de bucurie pentru toți românii. „Dragi români, dragi vrânceni, onorată adunare, 1 decembrie 1918 înseamnă pentru Vrancea și pentru România ziua națiunii noastre, ziua în care definitiv România a devenit stat independent, suveran și indivizibil. Ziua națională este un prilej care să aducă în mintea și sufletele noastre bucuria. Bucuria de a trăi într-o țară liberă, bucuria de a avea dreptul să stabilim cum putem trăi cu mândrie în România și să avem o națiune respectată de toate popoarele lumii. Astăzi, 1 decembrie, ne găsește într-o situație, din nefericire, în care românii încă sunt dezbinați. Cu speranță în suflet și în viitor trebuie să spunem tuturor celor care vor avea puterea în România, că puterea trebuie împărțită și adusă lângă cetățenii comunităților României. Trebuie să se știe odată pentru totdeauna că poporul român trebuie respectat și că singura preocupare a tuturor celor care vor conduce țara noastră, trebuie să fie bunăstarea cetățeanului, pacea, bucuria copiilor și un viitor mai bun pentru copiii noștri. Cu respect,  pricepere și  dăruire putem rezolva aceste deziderate în viitor. Fie ca acest 1 decembrie să aducă din nou speranța, bucuria și dragostea între oameni. Nu în ultimul rând solidaritatea. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe români, Dumnezeu să binecuvinteze România. La mulți ani, România”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, vrâncenilor din Piața Unirii.
   După defilarea gărzii de onoare, vrâncenii care au venit să sărbătorească Ziua Națională a României au vrut să discute cu președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan. Aceștia i-au urat succes în activitatea sa, i-au mulțumit pentru ceea ce a făcut pentru județ și au ținut neaparat să facă poze cu Oprișan. Președintele nu s-a dat în lături nici de la horele făcute de mai multe grupuri de tineri, acesta dansând alături de ei.
   După manifestările dedicate acestei zile importante din viața fiecărui român, petrecerea a continuat. Oamenii au asistat la un spectacol susținut de Corul „Pastorala” și Ansambului „Èšara Vrancei” și au mâncat fasole cu cârnați. În această seara, de la ora 17.00, militarii din Garnizoana Focșani vor susține un spectacol, iar la final aceștia se vor retrage către unități cu torțele aprinse.
Tot în această seara, luminițele din Piața Unirii vor fi aprinse.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?