Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Peste o sută de vrânceni au protestat în Piaţa Unirii


Peste o sută de vrânceni au protestat, aseară, la mitingul organizat în Piața Unirii din Focșani, unde au cerut demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului Boc. În pofida ninsorii, a viscolului și a temperaturilor scăzute, manifestanții au scandat lozinci antiprezidențiale și antiguvernamentale. Protestatarii și-au dat întâlnire, din nou, în această după amiază, de la ora 17.00, în Piața Unirii pentru a continua acțiunile de protest antiguvernamentale și antiprezidențiale.

Îmbrăcați cu haine groase pentru a putea face față zăpezii care a căzut din abundență, dar și viscolului puternic, peste o sută de vrânceni au protestat și au scandat lo-zinci antiguvernamentale și antiprezidențiale. „Înarmați” cu vuvuzele, fluiere, talăngi și trompete au scandat „Jos Băsescu”, „Jos Guvernul Boc”, „Jos dictatorul”, „Alegeri anticipate, nu alegeri comasate”, „Să plece din țară”. Manifestanții au purtat din nou steaguri trico-lore și pancarte pe care se putea citi: „Dacă plouă, dacă ninge/Pensionarii vor învinge!”, „Cinste locotenentului Alexandru Gheorghe! D-le Oprea nu uita că armata nu-i a ta!”, „Voința poporului, demisia dictatorului”, „Ieși afară javră ordinară”, , „Jos mafia” și „Jos dictatorul!”.
Oamenii spun că vor veni în Piața Unirii, indiferent de cum va fi vremea, până când Traian Băsescu își va da demisia. „Voi veni în fiecare zi până va pleca Băsescu de la putere, indiferent că este cald sau frig ori ninge sau plouă. Nu a făcut nimic bine pentru țară, pedeliștii doar ne-au mințit și ne-au adus la disperare. Să plece, să își dea demisia, nu mai vreau să aud de PDL și de Băsescu!”, a spus unul dintre protestatarii care vine zilnic în Piața Unirii.

„Vrem să plece Băsescu și Boc și toată gașca de mafioți din PDL”

Oamenii spun că au venit în Piața Unirii pentru a protesta deoarece nu mai cred în minciunile spuse de guvernanți, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a înfometa poporul. Oamenii cred că în prezent este mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu. „O să vin în fiecare zi până o să plece hoții de la putere. Încă un pic și or să ne pună ștreangul de gât. Vrem să plece Băsescu și Boc și toată gașca de mafioți din PDL. Åži-au bătut joc de noi, că doar nu strigăm aici de bine. Suntem nemulțumiți de tot sistemul, de nivelul de trai, totul a fost tăiat, pensii, salarii, iar copiii mor de foame de le plângi de milă. În ’89, revoluția a fost pentru a avea un trai decent, dar acum este mai rău decât atunci. Nici pe timpul lui Ceaușescu nu era așa. Atunci tinerii aveau serviciu, acum îi vezi că pleacă din țară să câștige o pâine. Am venit în fiecare zi indiferent de ploaie sau ninsoare și voi continua să vin cu o cruce în mână până pleacă nesimțiții ăștia de la putere”, a declarat Mariana Bornea din Focșani.
Ion Ifrim este un pensionar din Broșteni și spune că, deși i-a fost greu să vină la Focșani, a făcut eforturi pentru a putea demonstra alături de alți vrânceni în Piața Unirii, așa cum o face necontenit de zece zile. „Am venit să protestez din cauza situației dezastruoase de la noi din țară. Sunt pensionar și mi-a fost tăiată pensia. Mi-au luat din mica pensie pe care o aveam. Trebuie să plece de la putere pentru că lumea nu îi mai dorește, îi huiduiește. Să plece pentru că nimeni nu îi mai vrea după minciunile gogonate pe care le-au spus în timpul campaniei. Vin de 10 zile constant și nu m-a înfricoșat timpul rău, vin pentru schimbare, pentru binele tinerilor care nu mai au șanse la o viață bună la noi în țară”, a declarat Ion Ifrim de la Broșteni.

Solidari cu locotenentul care a protestat în Piața Universității

Protestatarii s-au declarat solidari cu locotenentul Alexandru Gheorghe. „Mișcarea Civică din Vrancea este alături de locotenentul Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aviație, care a dus în Piața Universității mesajul clar și concis al Armatei Române. Cu siguranță că prin răstălmăcirea legilor și regulamentelor de către generalii de cârpă, ofițerul va fi trecut în rezervă, un lucru pe care cu bravură și demnitate și l-a asumat. Dar amintim ministrului izmănar că în toate armatele lumii rezerva este mai puternică decât eșalonul fiindcă armele cele mai puternice și mai viteze au fost formate doar atunci când timpul ori istoria le-au cerut”, au strigat reprezentanții Mișcării Civice.

Manifestațiile vor continua și azi

Vrâncenii nu vor să se oprească aici. Ei vor să iasă în stradă în fiecare seară, timp de 30 de zile. Autorizația de organizare a mitingurilor de protest a fost obținută de Asociația pentru Mediu, Organizare Regională și Formare.  „Protestul a fost avizat pentru o perioadă de 30 de zile, între orele 17.00 – 22.00. De asemenea a fost avizat și un marș de protest între Piața Unirii și sediul Partidului Democrat Liberal”, a spus plutonierul adjutant Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?