Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Europol: Cel puțin 10.000 de copii migranți au dispărut fără urmă în Europa


Cel puțin 10.000 de copii migranți neînsoțiți au dispărut fără urmă în Europa în ultimele 18-24 de luni, a afirmat agenția Europol, care și-a exprimat temerea că mulți dintre aceștia sunt exploatați, în special sexual, de grupuri de crimă organizată, informează duminică AFP și DPA. Cifrele, publicate pe Internet de săptămânalul britanic The Observer, au fost confirmate duminică de serviciul de presă al Europol. 
Brian Donald, un oficial al Europol citat de publicația britanică, a afirmat că cifra se referă la copiii cărora li s-a pierdut orice urmă după ce au fost înregistrați de autoritățile europene. Aproximativ jumătate dintre aceștia au dispărut în Italia. În Suedia, numărul copiilor migranți dispăruți se ridică la 1.000. ‘Acest lucru nu înseamnă că tuturor acestor copii li s-a întâmplat ceva’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Europol la Haga. ‘Unii dintre ei ar putea de fapt să stea la rude’, a mai spus oficialul Europol. 
Circa un milion de migranți au sosit în Europa în 2015, a estimat Europol, precizând că aproximativ 27% dintre aceștia sunt copii. ‘Nu toți sunt neînsoțiți, însă avem dovezi care arată că o mare parte din ei ar putea fi”, a precizat Europol. Potrivit lui McDonald, o ‘infrastructură criminală’ paneuropeană sofisticată vizează acum migranți în diverse scopuri. În Germania și Ungaria, în special, un număr mare de infractori au fost reținuți pentru că exploatau migranți.
Grupuri criminale în traficul cu ființe umane sunt de asemenea active pe filierele de imigrație ilegală cu scopul exploatării migranților, a mai spus Brian Donald. Guvernul britanic a anunțat joi că va găzdui copii refugiați care au fost separați de familiile lor de conflictele din Siria și din alte țări.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?