Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

LA PAS PRIN LUMEA ARTEI – Vizită culturală în cadrul proiectului Teens Cult – Experience

Comunicat de Presă:

Luni 22 aprilie 2024, 45 de elevi de la Școala gimnazială „Al. Vlahuță” din comuna Gugești, județul Vrancea, însoțiți de cadre didactice si reprezentanți ai asociației PropatriaVOX, vor efectua o vizită culturală intitulată LA PAS PRIN LUMEA ARTEI, la trei la trei dintre cele mai importante obiective culturale din România: Ateneul Român, Opera Națională București și Radio România, în cadrul proiectului Teens Cult – Experience.

Acțiunea se încadrează în calendarul proiectului Teens Cult Experience, finanțat de Ministerul Culturii prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1, cofinanțat de Primăria comunei Gugești, proiect interdisciplinar de educație prin cultură, realizat de către asociația PropatriaVOX din Focșani, în colaborare cu instituții de învățământ din comuna Gugești și orașul Focșani.

Asociația continuă astfel acțiunile sale de a crea oportunități de dezvoltare tinerilor și de a promova excelența pe toate palierele sale. Scopul proiectului este acela de a deschide noi orizonturi culturale și de stimulare a interesului tinerilor din județul Vrancea pentru cultură, pentru muzică clasică și arte vizuale, de a le da o șansă, în mod special celor din mediul rural, de a se dezvolta, de a cultiva abilități artistice și de creștere personală. 

Proiectul propune realizarea de masterclass-uri de perfecționare muzicală, de workshopuri și ateliere, concerte-lecție de muzică clasică, conferințe, întâlniri cu personalități culturale românești, vizite culturale de documentare. Prin acest set de ateliere, TCE se transformă într-un laborator de educație culturală pentru tânăra generație, care va avea acces la un set de experiențe intensive cu profesioniști de cel mai înalt nivel din comunitatea artistică națională și internațională.

Realizator: Asociația PropatriaVOX; Finanțator principal: Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1; Cofinanțator: Primăria comunei Gugești, județul Vrancea. Parteneri si colaboratori: Consiliul Județean Vrancea, Școala Gimnazială „Al. Vlahuță” Gugești, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, Liceul de Arte „Gh. Tattarescu” Focșani, Liceul Economic din Focșani, Colegiul Național Unirea din Focșani, Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani Asociația culturală româno-italiană Propatria-Odv, Asociația Pro Contemporania, Caspro Publicitate, Radio România, Opera Națională București, Filarmonica George Enescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?