Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Copiii, învăţaţi să circule corect


Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere au contabilizat, anul trecut, 22 de accidente rutiere, în care 12 copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani au fost accidentați grav, iar alți 11 cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani ani au fost accidentați ușor, după ce au traversat drumul prin locuri nepermise și fără să se asigure. Din totalul accidentelor, 16 s-au produs în mediul rural, 5 accidente s-au produs pe raza municipiului Focșani, iar un accident s-a produs pe raza orașului Odobești. Localitățile pe raza cărora s-au produs cele mai multe accidente, în care au fost implicați copii, au fost: Focșani- cu 5 accidente grave, Slobozia Bradului- cu un accident grav și 4 ușoare, Gugești, Fitionești, Homocea, Nănești, Măicănești și Tătăranu cu câte un accident grav fiecare, iar la Ciorăști și Valea Sării s-au produs câte 2 accidente ușoare. Având în vedere numărul mare de accidente de circulație în care au fost implicați minori, cu vinovăție, poliția rutieră va intensifica activitățile de educație rutieră în unitățile de învățământ cu sprijinul cadrelor didactice.
Astfel, în cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, împreună cu lucrători din cadrul Poliției comunale Gugești și cei ai Postului de Poliție Slobozia Bradului, au desfășurat ore de educație rutieră în scopul prevenirii implicării minorilor în accidente rutiere. Polițiștii au beneficiat de sprijinul conducerii unităților școlare, care au asigurat un calculator și un videoproiector necesar desfășurării ședințelor și prezentării unor materiale preventive în format electronic. Copiii din clasele I-VIII au fost încântați de materialele prezentate, iar cadrele didactice    și-au manifestat interesul pentru susținerea unor astfel de ore și cu ceilalți elevi din cadrul școlii.
În total, la cele trei ședințe organizate au participat 120 de elevi din clasele I – IV și 85 de elevi din clasele V -VIII din cadrul Åžcolii de Arte și Meserii Al. Vlahuță din Gugești și din cadrul Åžcolii Ge-nerale cu clasele I – VIII din comuna Slobozia Bradului. „Orele de educație rutieră se vor intensifica în perioada următoare în unitățile de învățământ, în scopul prevenirii accidentelor de circulație în care sunt implicați minori. Trebuie să precizez faptul că părinții au un rol important în supravegherea copiilor minori de vârste mici, nu de puține ori aceștia fiind «autorii morali» ai accidentelor. Părinții sau adulții care au în grijă minori trebuie să-i supravegheze atent și să nu le permită joaca în apropierea sau pe drumul public, situație în care copiii pot fi accidentați”, a afirmat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Servi-ciului Poliției Rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?