Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Copil înecat în Siret


Un băiat de numai nouă ani s-a înecat, ieri, în apele reci ale lacului de acumulare de pe Siret. Copilul a plecat la joacă cu un prieten, iar când a ajuns lângă apă s-a gândit să facă o baie. Trupul neînsuflețit al băiatului a fost scos la suprafață după aproximativ o oră și jumătate de la producerea incidentului, iar medicii au încercat să-l resusciteze. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Prietenul băiatului, un copil de 10 ani, s-a speriat de moarte și nu este exclus să rămână cu sechele.

Un copil de numai nouă ani, din loca-litatea Străjescu, comuna Garoafa, a murit ieri după-amiază, înecat în apele reci ale râului Siret, în apropiere de barajul de la Ciușlea. Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 15.30, când Alexandru Olaru și amicul său Lucian, de 10 ani, din Doaga, au plecat să se joace, ajungând lângă Siret. Căldura de afară și apele limpezi ale râului l-au determinat pe Alexandru să vrea să facă o baie. Prietenul său l-a sfătuit să nu facă baie, dar Alexandru s-a dezbrăcat pe mal și a intrat în apă, fără să țină cont de sfaturile prietenului de joacă. Băiatul nu a mai putut ieși din apă decât cu ajutorul scafandrilor, dar deja era prea târziu. Copilul murise. Nenorocirea a fost anunțată în jurul orei 16.00. Imediat, la fața locului s-au deplasat scafandrii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, medicii de la Serviciul Județean de Ambulanța, dar și polițiștii. După aproximativ 30 de minute de căutare, scafandrii au găsit trupul neînsuflețit al lui Alexandru. Băiețelul a fost scos din apă pe brațe, iar medicii au încercat din răsputeri să-l salveze, dar nu au mai putut face nimic. Medicul de la Serviciul Județean de Ambulanță, Dănuț Ceamburu, a precizat că micuțul era în stop cardio-  respirator când a fost scos din apă. „Când a fost găsit și scos din apă avea stop cardio-respirator ireversibil. Celălalt copil, care era cu el, este în ambulanță și este șocat. Probabil că vom merge să-l lăsăm acasă pentru că nu are cu ce să plece de aici”, a precizat medicul Dănuț Ceamburu.
Scafandrii spun că trupul băiatului a fost găsit la o adâncime de un metru și jumătate și că, pentru ei, toate misiunile sunt grele, mai ales atunci când este vorba de copii. „L-am găsit la o adâncime de un metru și jumătate, dar pe fundul apei era vegetație și este posibil să se fi agățat în ea. Nu a fost o misiune grea pentru că      l-am găsit repede, dar a fost grea deoarece este vorba de amprenta pe care o astfel de misiune o lasă asupra psihicului”, a precizat plutonierul Lucian Trofin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. Speriat de moarte, Lucian ne-a povestit că s-a jucat cu Alexandru prin pădurea din zonă și când au plecat de acasă, nu au plecat cu intenția de a face baie în Siret. „Ne-am jucat și am ajuns pe aici prin pădure, aproape de apă. Când am ajuns pe mal, Alexandru a spus să facem baie și eu i-am spus că nu vreau și am mers mai departe. După aceea, am auzit că striga ajutor și am început să țip. Când am plecat de acasă, nu am plecat cu gândul să venim să facem baie, doar ne jucam. Când     l-am auzit țipând, am început și eu să țip și au auzit oamenii care mai erau pe aici”, a povestit Lucian. Pe lângă faptul că era speriat din cauza celor întâmplate cu prietenul lui, Lucian era speriat și pentru că tatăl lui Alexandru l-a certat. Părinții lui Lucian sunt plecați la muncă în Italia, iar băiatul este în grija bunicilor. Ieri, bunica lui nu știa ce s-a întâmplat deoarece este la spital, iar băiatul a rămas în grija bunicului. Tragedia l-a afectat foarte tare pe Lucian, iar ieri reușea foarte greu să spună ceva despre cele întâmplate.

Nu știa unde este băiatul lui

Tatăl băiatului mort, Vasile Olaru, ne-a spus că nu știa unde este băiatul lui. Unicul său copil. El a afirmat că nu știa nici că acesta obișnuiește să vină pe la Siret. „Eu eram la muncă și am auzit ce s-a întâmplat. Nu știu nimic și nu știam nici că vine pe aici.    Mi-a mai spus soția că vine băiatul acesta pe la el și că se jucau pe acasă, dar nu mă gândeam că vine pe aici”, a povestit Vasile Olaru, tatăl lui Alexandru. 
Oamenii care erau prin zonă în momentul producerii nenorocirii, spun că au auzit strigăte disperate de ajutor, dar că nu s-au gândit că s-a întâmplat așa ceva. „Eram pe câmp cam la 500 de metri distanță și am auzit că cineva striga ajutor. Prima dată m-am gândit că e vreo fată adusă aici de cineva, că părea a fi voce de femeie. Am venit aici și ăsta micu’ era aici și plângea. Mai erau și alte persoane și au anunțat la poliție”, a povestit un alt martor.
Pentru a evita producerea unor astfel de nenorociri, părinții ar trebui să fie mai atenți la ce fac copiii lor, unde pleacă și cât stau. Micuții nu trebuie lăsați prea multă vreme nesupravegheați și mai ales în astfel de situații, când există ape prin preajmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?