Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Tinerii care au plantat canabis într-o pădure din Cîrligele, condamnați la Tribunalul Vrancea; unul dintre ei cu suspendare

Magistrații de la Tribunalul Vrancea i-au condamnat la închisoare pe doi vrânceni auczați de trafic de droguri, iar pe un al treilea tânăr la închisoare cu suspendare. Ei au plantat canabis într-o pădure de pe raza comunei Cîrligele. Decizia a fost luată fără a fi încheiat acord de recunoaştere.

„Condamnă pe inculpatul H(…) Aurelian-Cătălin, trimis in judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: – trafic de droguri (…) la 1 an si 2 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin. 1 lit a, b Cod penal. – detinere de droguri de risc in vederea consumului (…) la 4 luni închisoare. (…) inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 1 an si 3 luni închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…). Interzice inculpatului pe durata executării pedepsei principale drepturile prevăzute de art. 66 alin 1 lit. a si b Cod penal. Deduce din pedeapsa principală ce urmează să o execute inculpatul durata arestului preventiv şi a arestului la domiciliu de la 04.07.2018 la 27.10.2018. Condamnă pe inculpatul Ş(…) Aurelian, trimis in judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: – trafic de droguri (…) la 1 an si 6 luni închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…) – trafic de droguri (…) la 3 ani si 6 luni închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…) – detinere de droguri de risc în vederea consumului (…) la 3 luni închisoare, – deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului (…) la 6 luni închisoare. (…) inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 3 luni închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…) Deduce din pedeapsa principală ce urmează să o execute inculpatul durata arestului preventiv şi a arestului la domiciliu de la 04.07.2018 la 27.10.2018“, au decis judecătorii.

Cel de-al treilea inculpat a fost condamnat cu suspendare. El trebuie să respecte mai multe măsuri, printre care și efectuarea de muncă în folosul comunității la adăposturile de zi și noapte Crucea Roşie sau la DGASPC Vrancea – Centru rezidenţial copii cu dizabilităţi:

„Condamnă pe inculpatul B(…) Doru Alin, trimis in judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: – trafic de droguri (…) la 1 an si 6 luni închisoare şi 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…) – detinere de droguri în vederea consumului (…) la 3 luni închisoare (…) inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 1 an şi 7 luni închisoare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor (…). Deduce din pedeapsa principală aplicata inculpatului durata arestului preventiv şi a arestului la domiciliu de la 04.07.2018 la 27.10.2018. (…) dispune suspendarea executării pedepsei principale de 1 an si 7 luni închisoare aplicată inculpatului B(…) Doru Alin sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. Obligă inculpatul B(…) Doru Alin ca pe durata termenului de supraveghere să respecte masurile de supraveghere (…): – sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum si întoarcerea; – să comunice schimbarea locului de manca; – să comunice informaţii şi documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenţă, – sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de câtre Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă inculpatul sa presteze pe durata termenului de supraveghere 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Focşani – Adăposturile de zi si noapte Crucea Roşie sau la DGASPC Vrancea – Centru rezidenţial copii cu dizabilităţi. Atrage atenţia inculpatului B(…) Doru Alin asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal. Stabileşte ca organ de supraveghere Serviciul de Probaţiune Vrancea. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. (…) dispune confiscarea de la inculpatul B(…) Doru Alin a sumelor de: 950 lei si 220 de euro (…) dispune confiscarea de la inculpatul B(…) Doru Alin: a două telefoane (…) aflate în Camera de corpuri delicte din cadrul Tribunalului Vrancea. (…)“.

De asemenea, instanța a dispus „confiscarea de la inculpatul H(…) Aurelian Catalin: a unui telefon Samsung şi a unui minicântar electronic, aflate în Camera de corpuri delicte din cadrul Tribunalului Vrancea. (…) dispune confiscarea de la inculpatul Ş(…) Aurelian a două telefoane mobile marca Huawei, aflate în Camera de corpuri delicte din cadrul Tribunalului Vrancea. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 26.06.2019“.

La începutul lunii iulie 2018, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru tineri pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În judecată au fost trimiși trei dintre ei. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2018 inculpatul H(…) Aurelian-Cătălin a desfășurat activităţi de trafic şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului, a cultivat, a procurat, a deţinut şi a pus în vânzare droguri de risc către mai mulţi comsumatori de pe raza judeţului Vrancea. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpaţii H(…) Aurelian-Cătălin şi N(…) Daniel au înfiinţat o plantaţie de cannabis de 41 plante situată într-o pădure aflată în extravilanul comunei Cîrligele, jud. Vrancea pe care au îngrijit-o până la data de 03.07.2018 când au fost prinşi în flagrant în respectiva locaţie. De asemenea, în cauză s-a stabilit faptul că inculpatul H(…) Aurelian-Cătălin avea legături infracţionale şi cu inculpaţii B(…) Doru Alin şi Ş(…) Aurelian care au desfăşurat activități de trafic şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului, au procurat, au deţinut şi au comercializat astfel de substante interzise către diferiţi consumatori de pe raza judeţului Vrancea“, după cum au transmis procurorii DIICOT la vremea respectivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?