Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Motocultorul, ajutor de nădejde pentru agricultori. Care sunt modelele cele mai apreciate de români

Dacă ești pasionat de agricultură sau locuiești într-o zonă rurală și agricultura este sursa ta principală de trai, știi cât de greu se muncește pământul. Din fericire, avansul tehnologic nu lasă pe nimeni în urmă și, în ziua de azi, munca pe care o făceai într-o săptămână în grădină poate fi realizată într-o singură zi, dacă ai la îndemână un motocultor sau o motosapă.

Cele două utilaje agricole, adesea confundate între ele, nu sunt deloc același lucru. Ambele sunt motocultivatoare, dar motocultorul este diferit de o motosapă din mai multe motive: are motor mai puternic, poate fi utilizat pe suprafețe mai mari de teren, îi pot fi atașate mai multe accesorii, este mai dificil de manevrat, fiind mai greu, și sapă mai adânc decât o motosapă. Evident, diferențele nu se opresc aici, dar acestea sunt cele esențiale.

Diferențe există și când vine vorba de preț, evident. Date fiind toate cele enumerate mai sus, nu e greu de înțeles de ce un motocultor este mai scump decât o motosapă. Dar care sunt cele mai bune motocultoare, însă? Pentru a vedea acest lucru, am decis să apelăm chiar la cei care le folosesc.

Pe site-ul eMAG, cumpărătorii de motocultoare nu au ezitat în a-și lăsa impresiile în rubrica de Review-uri a produselor. Am decis să analizăm astfel cele mai bune produse din categoria motocultor, conform numărului de review-uri și a notelor primite de la utilizatori.

Astfel, unul dintre cele mai apreciate motocultoare de către agricultorii români pare a fi modelul Profesional 7100 CF, de 7 CP. Cu o medie a notelor de 4,73, dintr-un maxim de 5, acest motocultor este descris astfel de utilizatori:

„Raportul calitate preț este excelent…. Motocultor fiabil excelent la scos la cartofi, excelent la frezat, bun la prășit porumbul, excelent la făcut rândurile pentru pus cartofi… Iar dacă aveți puțină imaginație vă puteți ajuta de el și la dat zăpadă….. Ca minusuri este plugul care este mic nu intoarna brazda suficient și nu intra suficient în pământ din cauză că motocultorul este ușor…. Cu cauciucurile faci pana în primi 200 de metri daca nu le umfli suficient de tare…. La fiecare utilizare trebuie verificata presiunea din roți altfel se învârte cauciucul pe janta și taie valva…”, scrie Timoce Ionuț, care a cumpărat utilajul în martie 2019.

„Am motosapa de 2 ani și în acest timp am arat și frezat peste 10 hectare de vie. Prețul este pe măsură, sunt foarte mulțumit, recomand”, a spus și Geore Chițoi, care a lăsat un review abia la doi ani de la achiziționare, în mai 2019.

Un alt motocultor apreciat de clienții eMAG este motocultorul profesional Ruris Zimbru 6559, de 7 CP.

Utilizatorii i-au acordat o notă de 4,5 dintr-un total de 5 și au avut numai lucruri bune de spus despre acest model.

„Produsul este surprinzător pt un brend românesc. Mulțumit de motor, de finisaje, o calitate superioara a vopselei. Era perfect daca exista un manual pt ansamblare. Cu răbdare am reușit să găsim rostul fiecărui surub. Mulțumit de produsul Ruris și de cei de la eMag”, a scris Manea Daniel, care a achiziționat produsul în martie 2019.

„Foarte bună puternică si silentioasă… Despre fiabilitate vedem pe parcurs..”, a precizat și Isvoranu Cornel, care a cumpărat acest motocultor în luna februarie 2019.

În fine, un alt motocultor apreciat de agricultorii români pare a fi DKD HS 1100D, 13 CP. Acesta are cinci stele, din cinci posibile, conform review-urilor, iar utilizatorii au avut de spus următoarele despre acest produs:

„Foarte bun produsul il am de aproape un an, il recomand si altor personane!”, a spus Moroșanu Cristina, are a achiziționat produsul în luna ianuarie 2019.

„Un preț foarte bun, economisesc timp si bani, lucrările le fac timp nu trebuie să mai mă rog de alți oameni”, a fost de părere Parteni Stefan, care a cumpărat motocultorul în aprilie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?