Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Pedepse mai blânde în dosarul drogurilor vândute în parcul Teatru


Dosarul drogurilor vândute în parcul Teatru a fost, încă o dată,  soluționat de judecătorii vrânceni. Pentru unii dintre inculpați pedepsele sunt mai blânde, în comparație cu prima judecată. Astfel, Emilian C., zis „Ciorex”, rămâne cu pedeapsa de un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Lăcrămioara S. a primit o pedeapsă egală cu a lui Ciorex, deși în primă instanță fusese condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.
Lista continuă cu Valentin D., pentru care, de asemenea, pedeapsa a fost diminuată la un an și șase luni, fiind cu suspendare, deși inițial primise doi ani. Lui Mircea B., care la vremea comiterii faptelor era minor, i s-a redus pedeapsa de la un an, la zece luni de închisoare cu suspendare. Cristi T. va executa cei trei ani de închisoare la care a fost condamnat sub supravegherea Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vrancea. „Revocă măsura obligării de a nu părăsi țara, (…) cât și obli-gațiile stabilite, aplicate inculpaților B. Mircea Gabriel, T. Cristi Valentin, C. Emilian Alexandru și S. Diana Lăcrămioara aplicată prin încheierea din 28.07.2010 a Tribunalului Vrancea”, se mai arată în sentință.
Reamintim că cei cinci tineri au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT după ce doi dintre ei au fost prinși în flagrant, în luna iunie 2010, comercializând hașiș unui polițist sub acoperire. „Ciorex”, care era frizer la un salon din Focșani, a fost cel de la care investigatorii sub acoperire au cumpărat în mai multe rânduri hașiș. Pe 10 iunie 2010, când urma să aibă loc o nouă tranzacție, a fost organizat flagrantul. „Ciorex” era însoțit de Mircea B., de 17 ani, asupra lor găsindu-se cantități de rezină de canabis.
În aceeași zi, s-au făcut și mai multe percheziții. Astfel, locuința Lăcrămioarei S. a fost percheziționată. Fata a recunoscut că a deținut droguri, pe care le avea de la un prieten din Urechești. Procurorii l-au identificat apoi pe Cristi T., de 18 ani, prietenul Lăcrămioarei, care a spus că a adus din Italia substanțe stupefiante, pe care le-a furat de la niște albanezi.
De la inculpați, procurorii au confiscat 32,49 grame de canabis și rezină de canabis. Chiar dacă inițial patru dintre ei au fost reținuți, la începutul lunii august 2010, ei au fost puși în libertate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?