Prognoza meteo pentru joi, 6 mai

0
414


 În jumătatea de vest a țării, vremea va fi în general instabilă; temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai mare în Banat, în Crișana și în Oltenia, unde izolat va cădea grindină, vor fi posibile vijelii, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

 În restul teritoriului cerul va fi doar temporar noros, iar fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, seara și noaptea, în special în Muntenia și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Presiunea atmosferica va scadea.
 În țară, cerul va fi temporar noros și, mai ales pe timpul nopții, vor fi condiții de averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Presiunea atmosferica va scadea.
 La munte,vremea va fi în general instabilă; temporar înnorările vor fi accentuate și local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Gradul de instabilitate atmosferică va fi mai mare în Carpații Occidentali și în cei Meridionali , unde izolat va cădea grindină, vor fi posibile vijelii, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp. Temperatura aerului se va menține la valori ridicate, comparabile cu cele din intervalul anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here