Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Șoferi băuți, sub influența drogurilor sau fără permis, depistați pe șoselele din Vrancea

Biroul de presă al IPJ Vrancea:

            În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au acţionat pe raza înregului judeţ, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse ca urmare a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

            Mai mulți conducători auto au fost depistați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Faţă de aceştia au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Fără permis, nu a oprit la semnalul polițiștilor

La data de 26 aprilie, ora 03.27, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care circula în comuna Cârligele, sat Blidari..Echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar după câteva sute de metri, tânărul de la volan, în vârstă de 17 ani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a fost oprit.

            Polițiști Secției 5 Poliție Rurală Cotești continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Fără permis și sub influența substanțelor psihoactive, reținut de polițiști

            La data de 26 aprilie, ora 08.10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe Drumul Județean 205 C, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului, au stabilit faptul că, în jurul orei 08.05, un bărbat de 56 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară pe un drum agricol din afara localității Cârligele, din direcția Cârligele către DJ 205C, la intersecția cu DJ 205 C, a intenționat să traverseze drumul județean pentru a pătrunde pe un alt drum agricol.

Autoutilitara condusă de acesta a fost acroșată de un autoturism care circula pe DJ 205 C, din direcția localitatea Golești către localitatea Vârteșcoiu, la volanul căruia se afla un bărbat, de 36 de ani. În urma producerii accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului. De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 36 de ani nu deținea permis de conducere valabil, fiindu-i anulat prin sentință penală.

            Bărbatul a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

            În urma probatoriului administrat, față de cel în cauză a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Sâmbătă, 27 aprilie, a fost prezentat magistraților, care au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Tot vineri, 26 aprilie, în jurul orei 19.44, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au depistat un bărbat, de 48 de ani, care conducea un autoturism în comuna Homocea. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat un rezultat de 0,84% alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe

            La data de 27 aprilie, ora 15.40, polițiștii Biroului Rutier au oprit un autoturism care circula pe Bulevardul Brăilei din municipiul Focșani. Bărbatul care se afla la volan, în vârstă de 34 de ani, a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză a fost în dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

            Sâmbătă, 27 aprilie, ora 23.35, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Gugești au oprit în trafic, în comuna Gura Caliței, un autoturism condus de un bărbat, de 31 de ani.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat un rezultat de 1,03 mg /l, alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

            Noaptea trecută (28 aprilie – n.r.), ora 03.27, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul Național 2 E85, în comuna Popești, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din comuna Paltin, pentru depășirea limitei de viteză, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Recomandări:

            Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere! Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacție, afectează puterea de concentrare și vederea. Consumul de substanțe psihoactive induce o falsă încredere în propriile simțuri, conducătorul asumându-și irațional riscuri în trafic.

            Combinate, substanțele psihoactive și alcoolul sporesc semnificativ riscul implicării într-un accident rutier! Dacă ați consumat alcool, luați un taxi sau rugați pe cineva să vă ducă acasă! Nu vă lăsați prietenii să conducă sub influența alcoolului sau să consume droguri! Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, se află sub influența alcoolului sau a drogurilor!

Subcomisar de poliție Enache Paula

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?