Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Consiliul Județean se reunește în prima ședință ordinară după decesul regretatului președinte Cătălin Toma

Consiliul Județean Vrancea se reunește joi în ședință ordinară având pe ordinea de zi 31 de proiecte inițiate de vicepreședintele Ionel Cel Mare. Aceasta este prima ședință ordinară după decesul regretatului președinte Cătălin Toma.

Dintre proiectele de hotărâre pe care plenul Consiliului Județean le va dezbate amintim: „Aprobarea Programului anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile alocate de la bugetul local al județului Vrancea, pe anul 2024”;  „Transmiterea în folosință gratuită către Muzeul Vrancei a dotărilor achiziționate prin proiectul „Consolidare si restaurare secție de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei – Casa Alaci“; „Aprobarea transmiterii în folosință gratuită către Muzeul Vrancei a dotărilor achiziționate prin proiectul „Consolidare şi restaurare Secţia de ştiinţe ale naturii şi acvariu – Casa Tatovici”; „Transmiterea din administrarea Consiliului Județean Vrancea, în administrarea Consiliului Local Vulturu a zonei de siguranță și a zonei de protecție pe sectorul de drum județean 204D de la km 22+450 la km 36+700, pe o perioada de 5 ani”.

Plenul Consiliului Județean va mai aviza: „Regulamentul de eliberare a acordului prealabil și a autorizației de amplasare și de acces în zona drumului public, pentru lucrările aferente rețelelor tehnico-edilitare, realizate pe proprietatea domeniului public al comunelor Milcovul, Răstoaca, Gologanu”; „Aprobarea încheierii unei tranzacții între Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Vrancea si operatorul S.C. ECO SUD S.A. în cadrul Contractului de delegare a gestiunii nr. 19977/2494/12.09.2023”;  „Aprobarea Planului de restructurare a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Odobești”;  „Aprobarea cofinanţării de către Județul Vrancea a proiectului „Sprijin pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vrancea – etapa a III-a, în perioada 2021 – 2027- fazat”; „Aprobarea contribuţiei județului Vrancea la proiectul regional „Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în Judeţul Vrancea, etapa a II-a – fazat”; „Stabilirea coeficienților corespunzători salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Vrancea”; „Aprobarea documentației tehnice la faza: Notă conceptuală și Temă de proiectare pentru obiectivul de investiții Realizare parc tematic –  Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial, la Mausoleul Eroilor de la Mărășești”.

De asemenea, plenul Consiliului Județean va dezbate mai multe proiecte de hotărâre care vizează aprobarea încheierii protocolului între Administrația Națională „Apele Române” prin Administrația Bazinală de Apă Siret și Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Vrancea în scopul realizării unor obiective de investiţii: „Pod din beton armat pe DJ 205E, peste râul Șușița, comuna Câmpuri, km. 64 + 950”, județul Vrancea”; „Pod din beton armat pe DJ 204B, peste râul Râmnicul Sărat, comuna Tătăranu, km.19+250, L=121 m”, județul Vrancea”;  „Pod din beton armat pe DJ 205M, peste râul Năruja, comuna Nistoreşti, km. 3+994, L=68m”, județul Vrancea”; „Pod din beton armat pe DJ 204D, peste râul Putna, comuna Suraia, km. 7 + 155”, județul Vrancea”.

Totodată, vor fi dezbătute mai multe proiecte care vizează actualizarea Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici pentru următoarele  obiective de investiții: „Modernizare DJ 241A, limită județul Galați – Feldioara – limita județul Bacău, km 5+000 – 19+450, L=14,45 km, comuna Tănăsoaia, comuna Corbița, județul Vrancea”; ,,Consolidare și reabilitare pod zid/beton armat pe DJ 205D, peste pârâul Olari la Paltin km. 19+066, conform H.G. nr.540/2000, respectiv km. 17+400 conform ridicare topografică actualizată, comuna Paltin, județul Vrancea”; „Modernizare DJ 204D, sector Suraia – Vulturu km. 17+850 – km. 26+000, L=8,15 km., LOT I, sector  Maluri – Maluri, km. 35+600 – km. 37+000, L=1,40 km., LOT II” județul Vrancea, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”; ,,Lucrări noi de consolidare a amprizei drumului și a zonei de siguranță aferente obiectivului de investiții „continuare de lucrări pentru modernizare dj205d, Valea Sării– Năruja – Paltin – Spuber – Nereju – Brădăcești, km 0+000 – km 34+000, l = 34km”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?