Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Au început înscrierile pentru agricultura ecologică

Fermierii vrânceni care vor să vândă produse ecologice trebuie să își înregistreze activitatea la Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea. Termenul pentru înscrierea ca operatori în agricultura ecologică este 6 iunie 2024, înregistrarea realizându-se la DAJ Vrancea prin intermediul fișelor de înregistrare însoțite de contractul încheiat între fermier şi organismul de inspecţie şi certificare menţionat în fişa de înregistrare, precum și declaraţia pe propria răspundere pentru deţinerea documentelor necesare înscrierii în agricultura ecologică.

Potrivit unui comunicat de presă, toți agricultorii care desfăşoară activitate în sistemul de agricultură ecologică, înainte de a-şi începe activitatea, au obligația de a-și înregistra activitatea la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. După înregistrare, fermierii au dreptul de utilizare a siglei ,,ae” pe produsele, etichetele şi ambalajele produselor ecologice. Astfel, consumatorii care cumpără produse care poartă sigla naţională şi logo-ul comunitar pentru produse ecologice pot avea încrederea că cel puţin 95% din ingredientele produsului au fost obţinute în conformitate cu metoda de producţie ecologică, iar produsul respectă regulile de producţie ecologică.

În plus, produsul poartă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare. „Agricultură ecologică” este termenul protejat şi atribuit României de UE pentru definirea acestui sistem de agricultură, fiind similar cu termenii „agricultură organică” sau „agricultură biologică” – utilizaţi în alte state membre.„Sigla ,,ae”, proprietate a MADR, garantează că produsul astfel etichetat provine din agricultura ecologică şi este certificat de un organism de inspecţie şi certificare aprobat”, arată o informare a DAJ Vrancea.

Sursa foto: agriculturaecologica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?