Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO/FOTO! Echipa de robotică a Colegiului Cuza, a câștigat finala națională FIRST Tech Challenge și va reprezenta România la campionatul mondial din SUA

O veste excepțională ne-a adus astăzi echipa de robotică AICitizens a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani: formidabilii elevi cuziști au câștigat finala concursului de robotică FIRST Tech Challenge România, organizat în acest weekend la Iași, și vor reprezenta țara noastră la  competiția care va avea loc în luna aprilie, în Houston, SUA. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Colegiului Național „Al. I. Cuza” Focșani, după ce AI Citizens au ajuns în finala concursului FIRST Tech Challenge România, au câștigat-o și s-au calificat astfel la „2024 FIRST Championship” care va avea loc în perioada 17-20 aprilie la Houston.

Anunțurile publicate astăzi pe pagina de Facebook a Colegiului Național „Al. I. Cuza” ilustrează momentele pline de suspans și emoție, trăite de echipa AICitizens în timpul competiției desfășurate la Iași:

„Echipa AICitizens joacă acum în semifinală la faza națională a FIRST Tech Challenge România! Să le ținem pumnii!”

„AICitizens joacă finala competiției de robotică FIRST Tech Challenge România! Bravo, echipă elevi-mentor! Sunteți fantastici! Mare realizare pentru Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani , dar și pentru Focșani și Vrancea!”

„Echipa de robotică a CNAIC a câștigat finala la concursul de robotică FIRST Tech Challenge România și va reprezenta România la competiția din SUA!
Să ne bucurăm împreună! Bravo, echipa, bravo mentorului, profesor Tiberiu Oprea! Sunteți extraordinari!”

La scurt timp după ce s-a aflat că AICitizens  vor reprezenta România la faza internațională a competiției de robotică, Cristi Valentin Misăilă, primarul Municipiului Focșani a felicitat echipa și profesorii care au contribuit la succesul obținut.

„Felicitări echipei de robotică AI Citizens a Colegiului Național “ Al. I. Cuza” care a câștigat finala la concursul de robotică FIRST Tech Challenge România organizat în acest week-end la Iași și va reprezenta România la competiția care va avea loc în luna aprilie în Houston, SUA!
Suntem mândri de performanța obținută la competiția care a reunit cele mai puternice echipe de robotică din România.
Felicitări elevilor cuziști, profesorului Tiberiu Oprea, doamnei director Andreea Săndulescu pentru aceste rezultate deosebite.
În calitate de Primar al Municipiului Focșani am susținut întotdeauna performanța în educație și am fost alături de elevii noștri pe care i-am încurajat să participe la competițiile naționale și internaționale.”

Felicitări echipei AICitizens, felicitări domnului profesor Tiberiu Oprea! Mult succes în America, la „2024 FIRST Championship”!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?