Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO! 1400 de lampioane au luminat cerul Focșaniului, în cadrul evenimentului „Ora Pământului – ediția 2024”

1400 de lampioane s-au înălțat și au luminat cerul Focșaniului, în cadrul evenimentului „Ora Pământului – ediția 2024”  desfășurat sâmbată, 23 martie, între orele 20.30 și 21.30.
Ca și în celelalte cinci ediții precedente, evenimentul devenit o tradiție locală a „umplut” Piața Unirii, alăturând Focșaniul miilor de oraşe din peste 160 de ţări care organizează această acțiune.

Cele 1400 de lampioane au fost oferite gratuit participanților prezenți în Piața Unirii pentru a se bucura de momentul feeric. Cu începere de la ora 19.45, un concert de muzică corală, în cadrul Programului Național “Cantus Mundi” a deschis seara, iar în intervalul orar 20.30 – 21.30, odată cu stingerea iluminatului public din zonă, focșănenii prezenți în Piața Unirii au avut parte de un moment muzical susținut de DJ Cosmin. Pe întreaga durată a evenimentului, atmosfera a fost întreținută de MC Tarby.

„Ora Pământului” este un eveniment anual de promovare a activităților de salvare a planetei. Oamenii din întreaga lume, precum și companiile și autoritățile locale, sunt încurajate să stingă luminile din casă sau din clădirea în care își desfășoară activitatea, timp de o oră. Astăzi, la peste 17 ani de când a început să aibă loc acest eveniment, lumea se află într-un moment de cotitură cauzat de schimbările climatice tot mai semnificative şi de problemele de mediu, care pun în pericol viitorul omenirii şi al întregii planete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?