Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Sute de români plătesc 1 milion de euro ca să vadă lei, gorile şi girafe în Africa


Peste 500 de români vor plăti în acest an în jur de 2.000 de euro pentru circuite în țări africane ca Ghana, Tanzania, Uganda, Kenya, Togo sau Rwanda, iar principalul punct de atracție este safari-ul, în care turiștii pot vedea în mediul lor natural animale precum lei, gorile, antilope sau girafe. „Românii încep să prindă gustul Africii și al safari-ului. Dacă anul trecut am trimis grupuri în Kenya, în acest an am extins oferta cu țări precum Gabon, Nigeria, Ghana, Uganda, Tanzania, Togo sau Rwanda”, a declarat Alin Burcea, proprietarul agenției de turism Paralela 45. 
După evoluția rezervărilor, Burcea estimează că în acest an vor merge în astfel de circuite peste 500 de români, care vor plăti între 1.700 de euro și 3.000 de euro pentru o vacață. „În aceste vacanțe turiștii sunt atrași cel mai mult de safari, unde pot vedea diverse animale, de la lei și gorile, până la antilope sau girafe. Pe locul doi ca atractivitate sunt zilele de plajă la ocean, pentru destinațiile care beneficiază de litoral”, a mai spus Burcea. 
Acesta a afirmat că cei care merg în astfel de excursii sunt persoane cu un nivel intelectual superior și cu venituri ridicate. „Doar permisul de vizitare a zonelor în care pot fi văzute gorilele din Rwanda costă 400 de dolari”, a adăugat el.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?