Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

FOTO! Premierul Marcel Ciolacu: „Până la sfârşitul anului vom deschide circulaţiei în jur de 148 de kilometri din Autostrada A7!”

Premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat azi o vizită de lucru pe șantierul Autostrăzii A7, Lotul 2 Domneşti Târg – Răcăciuni din Autostrada A7, în zona municipiului Adjud. Alături de aceștia au mai fost prezenți și vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, europarlamentarul Dragoș Benea, reprezentanți ai constructorului, primarul Municipiului Adjud, Florin Nechifor, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, prefectul Nicușor Halici dar și primarul Municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nimic nu se poate realiza fără o stabilitate politică precizând că actuala coaliție va merge în continuare în faţa românilor cu acest proiect politic. „Este pentru prima oară când, cu certitudine, Moldova va avea autostradă. Dacă constructorul va menţine ritmul lucrărilor, până la sfârşitul anului vom deschide circulaţiei în jur 148 de kilometri. Este o veste extraordinară, este o devansare a lucrărilor”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul a mai spus că Autostrada A7 este construită integral din fonduri europene, prin PNRR, iar asta arată cât de mult înseamnă apartenenţa României la UE şi stabilitatea politică. „Nu exista niciun metru de autostradă pe autostrada Moldovei, când am hotărât să venim cu această coaliţie. În sfârşit nu vorbim de promisiuni, vorbim de certitudini. Vorbim de o promisiune şi o obligaţie pe care România şi-a luat-o prin PNRR. A7 este integral finanțată din fonduri europene prin PNRR, asta arată cât de mult înseamnă apartenenţa României la Uniunea Europeană şi vorbim de stabilitate politică. Asta înseamnă, pe de o parte, fondurile europene, şi România nu se va putea dezvolta fără fondurile europene. Prin PNRR avem aproape 30 de miliarde, prin exerciţiul financiar actual, în jur de 46 de miliarde. Sunt cele mai consistente fonduri şi cele mai consistente reforme prin care trebuie să treacă România. Nimic nu se poate realiza fără o stabilitate politică şi vrem să mergem în continuare în faţa românilor cu acest proiect politic“, a susținut premierul Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă: „Autostrada A7, autostradă care reprezintă un vis al cetăţenilor din zona de est a ţării!”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că Autostrada Moldovei este cel mai important obiectiv de infrastructură al ţării în momentul de faţă. Acesta a precizat că faptul că se află împreună cu premierul Ciolacu la acest obiectiv arată că o coaliţie consolidată a adus stabilitate, care le-a permis să aibă rezultate şi să îşi îndeplinească obiectivele din programul de guvernare.
„Suntem în echipă şi acest lucru subliniază că lucrurile durabile se fac doar în echipă. Ne aflăm pe Autostrada A7, autostradă care reprezintă un vis al cetăţenilor din zona de est a ţării, pentru zona Moldovei. Este un obiectiv care se realizează cu bani europeni şi aici vedem cât de importantă este apartenenţa noastră la Uniunea Europeană”, a declarat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă. Acesta a arătat că aceste obiective strategice pentru România se realizează beneficiind de fondurile europene. „Beneficiile pe care un astfel de obiectiv le aduce sunt absolut evidente Din perspectiva mea, faptul că suntem împreună este o recunoaştere a ceea ce am spus şi vom continua să spunem, că o coaliţie consolidată va aduce şi a adus o stabilitate, care ne-a permis să avem rezultate şi să ne îndeplinim obiectivele din programul de guvernare. Ceea ce este important pentru oamenii obişnuiţi este să vadă fapte. Suntem pe un drum bun pentru Moldova, pentru România şi atunci când suntem pe drumul cel bun nu ne rămâne altceva decât să mergem înainte“, a afirmat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Sorin Grindeanu: „Progresul pe loturile de aici, de la Buzău la Focşani, este între 30 şi 50%!”

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că se lucrează pe toate cele 13 tronsoane ale Autostrăzii A7 de la Ploieştila la Paşcani şi a precizat că la patru dintre aceste tronsoane lucrările ar trebui să fie finalizate în acest an.
„Din cele 13 tronsoane ale Autostrăzii A7 de la Paşcani la Ploieşti sau, dacă vreţi, invers, de la Ploieşti la Paşcani, se lucrează pe toate 13. Conform contractelor, pe patru dintre ele ar trebui să se termine lucrările anul acesta, adică pe primele două loturi de la Ploieşti la Buzău şi pe loturile 1 şi 4 între Buzău şi Focşani. Beneficind de faptul că avem un constructor român foarte bun, care ne-a obişnuit să devanseze termenele, eu cred, şi la ceea ce am văzut şi astăzi, că, pe lângă aceste patru loturi care se vor finaliza anul acesta, mai putem vorbi de loturile 2 şi 3 din sectorul Buzău – Focşani. Și sectorul din zona Adjud va fi finalizat, pentru că e extrem de important să se finalizeze şi să poată fi ocolit Adjudul, pierzându-se foarte mult timp în Adjud”, a declarat Sorin Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a prezentat și o situație a gradului de realizare a lucrărilor pe loturi. „Pot să vă spun că pe primul lot între Ploieşti şi Buzău suntem undeva la 55%, pe lotul 2 s-a trecut de 60%. Acum o lună le-am dat ţintă. La primul să fie 55% la finalul lunii martie şi la lotul 2 să fie la 60%. Au depăşit deja, probabil că până la sfârşitul lunii se vor mai duce câteva procente, ceea ce e un lucru foarte bun. Iar progresul pe loturile de aici, de la Buzău la Focşani, este între 30 şi 50%, ceea ce iarăşi ne duce într-o zonă de siguranţă, că ceea ce a promis constructorul, şi anume darea în circulaţie până la sfârşitul anului, înainte de termen, chiar vreau să subliniez asta, fiindcă e extrem de important, înainte de termen, să fie îndeplinit“, a mai afirmat ministrul Sorin Grindeanu.

Sectorul de autostradă Focșani – Bacău este compus din 3 loturi: Lotul 1: Focșani – Domnești Târg (35,60 km); Lotul 2: Domnești Târg – Răcăciuni (38,78 km); Lotul 3: Răcăciuni – Bacău (21,52 km). Valoarea totală a celor trei loturi este de peste 8,246 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În acest moment se lucrează pe toată Autostrada A7 iar lucrările sunt cel mai avansate pe sectorul Focșani-Buzău.
Valoarea totală a Autostrăzii A7 este de 7,2 miliarde lei, finanțarea pentru execuția lucrărilor fiind asigurată din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?