Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Nicușor Halici și Cristi Misăilă, echipă pentru Consiliul Județean și Primăria Focșani. Candidaturile lor au fost validate în această seară

Biroul Permanent Național al PSD a validat în această seară candidaturile la funcțiile de președinte al Consiliului Județean Vrancea și primar al Municipiului Focșani. 

Este vorba de prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici, care va candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea și Cristi Misăilă, care va candida pentru un nou mandat de primar al Municipiului Focșani.
Nicușor Halici este și președintele organizației PSD Vrancea, iar Cristi Misailă este președintele PSD Focșani.
BPN al PSD s-a reunit azi după amiază pentru a valida lista de candidați pentru alegerile europarlamentare care au loc în aceeași dată cu alegerile locale, mai exact în data de 9 iunie, dar și pentru a valida candidații la funcțiile de președinți de consilii județene și primari ai municipiilor reședința de județ.

Nicușor Halici are 46 de ani, este căsătorit și are doi copii. Din martie 2022 și până în prezent deține funcția de prefect al județului Vrancea.
Din 2016 și până în anul 2022 a deținut funcția de deputat în Parlamentul României. Timp de 4 ani a deținut președinția Comisiei Juridice iar 2 ani a deținut funcția de vicepreședinte al aceleiași comisii.
Acesta a mai deținut funcția de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Vrancea, funcția de director executiv în cadrul aceleiași instituții și pe cea de manager de proiecte în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
În perioada 1 februarie 2014-12 aprilie 2016 a deținut funcția de prefect al județului Vrancea.
Activitatea profesională și-a început-o în anul 2003, când a devenit secretar al comunei Păulești, funcție pe care a deținut-o până în anul 2010. Nicușor Halici este licențiat în științe juridice fiind absolvent al Universității Titu Maiorescu din București. Tot la aceeași universitate a absolvit și un master în Dreptul Afacerilor.

Președintele PSD Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a început primul mandat de primar al municipiului în 2016. Primarul în exercițiu al municipiului Focșani are o bogată experiență în administrația publică. În cei opt ani în care a condus Primăria Focșani a reușit să implementeze proiecte care au transformat orașul. Doar în ultimul mandat au fost implementate proiecte de aproximativ 100 milioane euro, respectiv 497,3 milioane lei. Fondurile europene atrase reprezintă bugetul propriu de dezvoltare al Municipiului Focșani pe patru ani de zile. De asemenea, au fost semnate contracte și s-a demarat implementarea unor proiecte europene finantate prin PNRR, în valoare totală de 221,7 milioane lei, adică aproximativ 50 milioane euro, bugetul de investiții pe doi ani de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?