Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Masă sănătoasă pentru copiii din Andreiașu

            Copiii care merg la școlile din Andreiașu de Jos vor beneficia de pachete alimentare în cadrul programului „Masă sănătoasă”, suma totală calculată de autoritățile din comună pentru a acoperi nevoile fiind de 214.656 lei. În acești bani, se vor asigura servicii de catering pentru aproximativ de 130 elevi de la Școala Gimnazială „Simion Cristian” Andreiașu de Jos (61 porții/ zi), Școala Primară nr. 1 Răchitașu (36 porții/ zi), Școala Primară Andreiașu de Sus (13 porții/ zi), Grădinița cu Program Normal Andreiașu de Jos (20 porții/ zi).

Acestea sunt însă doar calcule estimative, pentru că, din ce se precizează în caietul de sarcini, „valoarea reală a contractului poate fi diminuată în funcție de data intrării în vigoare a contractului de achiziție datorită termenelor legale de desfășurare a procedurii”, iar „serviciile se vor presta pe bază de grafic, stabilit prin comenzi zilnice, în funcție de numărul elevilor prezenți la activitățile didactice”.

            Autoritățile din Andreiașu subliniază în documentație că micuții din comună trebuie să primească drept masă sănătoasă variante orientative de meniu care includ sugestiile Institutului Național de Sănătate Publică, respectiv sandvici cu unt, șuncă, cașcaval și legume (roșii, castravete, salată), sandvici cu piept de pui la grătar sau pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude (gogoșar, varză, morcov), plus un fruct.

Meniurile nu se vor repeta două zile consecutiv, dar nici în timpul săptămânii. Vor fi ofertate minim 5 meniuri zilnice diferite pe zile ale săptămânii (în 5 zile nu se va repeta nici sandvici, nici fruct). Pachetul alimentar va conține: un sandvici cu următoarele caracteristici: produse de panificație din făină integrală – pâine feliată sau batoane/ chifle – 80 g, produse din carne și/ sau brânzeturi derivate din lapte 40 g și legume – roșii, castraveți, salată sau alte produse similare – 40 g, un fruct.

În prepararea pachetului alimentar se vor folosi doar produse alimentare/ alimente ce îndeplinesc cerințele de calitate și cantitate prevăzute în Ordinul MS nr. 1563/2008, corespunzătoare grupei de vârstă aferentă ciclului preșcolar/ primar/ gimnazial (…). La prepararea meniurilor nu se vor utiliza: materii prime rezultate din organisme modificate genetic, amidon, maioneză, creme de ouă, îndulcitori, adaosuri de îngroșare, coloranți sintetici. Produsele ce compun meniul nu vor conține în exces ulei/ grăsimi, condimente sau săruri”, se mai detaliază în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?