Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Grupul LEGO își menține angajamentul de producere a cărămizilor LEGO® din materiale sustenabile

București, 3 octombrie 2023 – În lumina știrii recente apărute pe Reuters.com în privința proiectelor de producție a pieselor LEGO din materiale sustenabile, dorim să împărtășim câteva date despre eforturile, ambițiile și progresele Grupului LEGO în direcția sustenabilității. Menționăm că între timp, jurnaliștii de la Reuters au adăugat un amendament la știrea originală, menționând că este vorba doar despre unul dintre proiectele în materie de sustenabilitate ale Grupului LEGO.

  • Suntem mai dedicați ca oricând în a tranziționa spre produse și un business mai sustenabil.

  • Până în 2025 vom fi triplat investiția în inițiativele noastre sustenabile, până la 1,4 miliarde de dolari, în patru ani.

  • Lucrăm constant pentru a face produsele noastre din materiale mai sustenabile și care fac parte dintr-o economie circulară, până în 2032.

  • Ne-am stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de carbon cu 37% până în 2032 și pe termen lung, cu angajamentul că vom atinge zero emisii nete până în 2050.

  • Ne angajăm de asemenea să investim în materiale sustenabile.

Până în prezent, am testat peste 300 de materiale diferite. Unele s-au dovedit a fi de mare succes, cum ar fi Polietilena (PE) bio, pe care o folosim pentru a produce elemente de vegetație și accesorii. Există alte astfel de materiale care sunt promițătoare, dar care nu au îndeplinit standardele noastre stricte de calitate, siguranță și durabilitate sau care nu ajută în reducerea amprentei noastre de carbon.

Unul dintre aceste materiale este rPET (PET reciclat). Când am anunțat un prototip realizat din acesta, eram optimiști în privința potențialului său, însă după doi ani de teste am decis să nu continuăm în această direcție, fiindcă nu ne-ar fi ajutat în eforturile de reducere a amprentei noastre de carbon. De asemenea, considerăm că există alternative mai bune care ne pot ajuta în atingerea ambițiilor noastre în materie de sustenabilitate.

Aceasta e natura inovației – în special când vine vorba de ceva atât de complex și ambițios precum programul nostru de materiale sustenabile. Unele soluții vor funcționa, pe când altele nu.

Am învățat foarte multe în această perioadă și vom aplica cunoștințele dobândite în dezvoltarea unor noi materiale. În același timp, vom explora alte metode de producere a cărămizilor noastre din materiale mai sustenabile.

Considerăm că este important să fim transparenți în privința eforturilor noastre de sustenabilitate.

Este o provocare pe care o înfruntăm cu toții. Și știm că și copiilor le pasă de acest lucru. Primim sute de scrisori de la copii în fiecare an cu idei despre cum putem fi mai sustenabili. Vrem ca ei să știe că îi auzim și că facem tot ce ține de noi în acest sens.

Vom continua să împărtășim aceste progrese: LEGO.com/ro-ro/sustainability

Comunicat de presă

N.R. Foto cu rol ilustrativ, sursa: StockSnap – https://pixabay.com/ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?