Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Profesori suplinitori din Buzău, suspectaţi că ar fi făcut parte dintr-o reţea de trafic de droguri care se aproviziona și din Vrancea

Conducerile unui liceu tehnologic şi al unui liceu special pentru deficienţi de vedere în care ar fi lucrat două persoane vizate de o anchetă DIICOT, presupuse făcând parte dintr-un grup specializat în trafc de droguri, au precizat că nu au fost înştiinţate deocamdată oficial despre cadrele didactice în cauză.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, una dintre persoanele vizate de autorităţi ar fi o femeie suplinitor în cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău. Potrivit conducerii instituţiei de învăţământ, cadrul didactic în cauză nu a avut un comportament care să dea de bănuit, iar autorităţile judiciare nu au oferit deocamdată detalii cu privire la activitatea sa. „În momentul de faţă nu avem nicio informaţie oficială cu privire la cadrul didactic implicat în cazul respectiv. Avem o bănuială, aşteptăm şi informaţiile oficiale de la instituţiile abilitate. În cazul în care se confirmă, o să se procedeze conform legii în privinţa contractului dumneai de muncă, probabil o să fie suspendat. Este suplinitoare, cu contract de muncă pe perioadă determinată, nu este cadru didactic cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Nu cunoşteam de o asemenea situaţie, comportamentul pe care l-a avut la şcoală până acum nu a dat până acum de bănuit că ar fi implicată în ceva de genul acesta, a avut un comportament normal faţă de copii, faţă de cadrele didactice, nu am avut incidente în şcoală, nu a avut abateri disciplinare. Nu dădea de bănuit, am aflat din presă despre situaţia aceasta”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive Buzău, Antoanela Marinov.

Cel de-al doilea cadru didactic bănuit de anchetatori că ar fi derulat operaţiuni cu substanţe stupefiante ar fi potrivit, unor surse judiciare, suplinitor în cadrul Liceului Tehnologic Pătârlagele. „Nu cunosc nimic, rămâne să vedem dacă o instituţie a statului mă informează cu acest caz, dacă fapta chiar s-a produs. Este vorba despre un suplinitor calificat, de economie”, a precizat, pentru AGERPRES, directorul Liceului Tehnologic Pătârlagele, Elisabeta Bocan.

Poliţiştii Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (SCCO), alături de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat marţi mai multe percheziţii în Buzău şi în alte trei judeţe pentru destructurarea unui grup organizat specializat în trafic de droguri. „La data de 26 septembrie a.c., poliţişti SCCO Buzău, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, efectuează 26 de percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Teleorman, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, mai mulţi bănuiţi, din judeţul Buzău, ar fi achiziţionat, de la persoane din judeţele Vrancea, Brăila şi Teleorman, diferite cantităţi de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) şi substanţe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA şi 5F-ADB), în vederea comercializării, către consumatori din municipiul Buzău. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicaţii online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

După ce ar fi achiziţionat drogurile, cumpărătorii ar fi primit o fotografie şi coordonatele locului din care urmau să le ridice. „Distribuţia şi vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie şi coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacţiei. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii”, a mai informat IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?