Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

50 de lei, costul abonamentelor pentru toți elevii care fac naveta spre Focșani cu microbuzele Metropolitan Trans

Abonamentele de călătorie pentru elevii care vin la cursuri în Focșani cu microbuzele operate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Metropolitan Trans” vor fi de 50 de lei începând de luna viitoare. Aceasta după votul unanim dat de consilierii locali focșăneni ieri unui proiect inițiat de primarul Cristi Valentin Misăilă, pentru stabilirea tarifelor pentru legitimațiile de călătorie aferente serviciului public local de transport urban de călători în municipiu. Din ce a explicat edilul municipiului după vot, deși suma totală reprezintă un efort pentru buget, elevii vrânceni merită să fie ajutați în acest sens. Potrivit modificării, „abonamentul lunar fără limită de călătorii pentru elevii cu domiciliul în municipiul Focșani și pentru elevii care au domiciliul pe raza UAT membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Metropolitan Trans” și care urmează cursurile unităților de învățământ de pe raza municipiului Focșani este de 50 de lei”. Este vorba despre localitățile Golești, Câmpineanca, Vânători, Răstoaca, Milcovul, Gologanu, Vârteșcoiu, Slobozia-Ciorăști.

Ca urmare a analizei numărului de validări lunare/ elev pe perioada anului școlar 2022 – 2-23, efectuată de operator, considerând o medie a validărilor/ elev pe lună de 20 de călătorii, la un preț unitar de călătorie de 2,5 lei/ călătorie, valoarea tarifului la abonamentul lunar fără limită de călătorii pentru elevi ar fi de 50 de lei”, se arată în referatul de necesitate, cu precizarea că modificarea are la bază o solicitare a Societății de Transport Public Focșani, al cărei Consiliul de administrație a decis în acest sens, avându-se în vedere prevederile legale aplicabile după încheierea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local – între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Metropolitan Trans”, în numele și pe seama UAT-urilor membre ale asociației, pe de o parte, și Societatea de Transport Public SA Focșani, pe de altă parte. Cei 50 de lei reprezintă de altfel și suma limită care poate fi acordată, conform legii, pentru decontare.

Conform documentului transmis de operatorul serviciului, pe perioada anului 2022 – 2023, media validărilor/ elev s-a situat între 17 validări/ lună și 23 validări/ lună și a fost influențată de numărul de zile de proces educativ, a sărbătorilor legale, întreruperi în activitatea școlară datorată unor evenimente neprevăzute”, se explică în documentație. De aici, dată fiind propunerea și votul unanim, de la 1 octombrie suma decontată abonamentelor lunare va fi de 50 de lei, față de 84. „Toți elevii vor putea beneficia cu o valoare de (…) 50 de lei. Ca și element de noutate, pot beneficia de aceste tipuri de abonament și elevii care urmează cursurile unităților de învățământ de pe raza municipiului Focșani, dar nu au domiciliul în municipiul Focșani. Într-adevăr, va fi o sarcină financiară mult mai mare pe bugetul local, dar pentru a crea condiții cât mai bune tuturor elevilor, facem eforturile necesare”, a punctat primarul Misăilă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?