Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

A murit profesorul Mihai Petrișor, soțul jurnalistei și profesoarei Lenormanda Florențiu

Profesorul Mihai Petrișor, soțul colegei noastre de breaslă, profesoara Lenormanda Florențiu, s-a stins astăzi din viață. În vârstă de 71 de ani, Mihai Petrișor a avut o carieră didactică de excepție, în ultimii ani, până la pensie, predând limba franceză la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. Absolvent al Colegiului Unirea Focșani, acesta a urmat cursurile Universității din București – Secția Pedagogie-Franceză, iar după susținerea licenței, în anul 1977, a fost repartizat profesor într-o comună din județ. A demisionat însă în spirit de frondă împotriva regimului comunist și, alături de câțiva prieteni, au cărat pietre în Gara de Nord. Pentru gestul său nu au lipsit repercusiunile, profesorul fiind internat la Spitalul din Socola. A venit însă Revoluția, moment în care i s-a propus cumva să beneficieze de pe urma dizidenței sale. A refuzat însă, și s-a întors la catedră, dragostea sa. Iar o altă dragoste statornică a fost cea pentru soția sa, Lenormanda Florențiu, alături de care și-a împletit destinul 33 de ani.

Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, a transmis un mesaj de condoleanțe: Sunt alături de doamna Lenormanda Florențiu în aceste momente de durere pricinuite de trecerea în neființă a soțului. Dumnezeu să îl ierte și să îl aibă în pază pe cel care a fost profesorul Mihai Petrișor. Sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Și președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a transmis un mesaj de condoleanțe: 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐢𝐬̦𝐨𝐫, soțul realizatoarei TV Lenormanda Florențiu, a trecut la cele veșnice. O veste tristă pentru comunitate și pentru generații de elevi care-l vor purta în suflete pe cel care le-a fost dascăl. 𝐃𝐮𝐦𝐧𝐞𝐳𝐞𝐮 𝐬𝐚̆-𝐥 𝐨𝐝𝐢𝐡𝐧𝐞𝐚𝐬𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐚𝐜𝐞! 𝐂𝐨𝐧𝐝𝐨𝐥𝐞𝐚𝐧𝐭̦𝐞 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐢 𝐢̂𝐧𝐝𝐮𝐫𝐞𝐫𝐚𝐭𝐞!
*

Trupul neînsuflețit este depus la capela mortuară din incinta Cimitirului Sf. Mina. Înmormântarea va avea loc joi, 6 iulie, ora 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?