Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Festivalul Coral ”Pastorala”, pe scena din Piaţa Unirii şi de la Teatru


   Publicul focșănean iubitor al muzicii corale a putut asculta sâmbătă la Focșani, în cadrul Zilelor Municipiului, opt dintre cele mai bune coruri din țară și un cor din Bulgaria, la Festivalul Coral „Pastorala”. Cei prezenți sâmbătă după-amiază în Piața Unirii au au-diat corurile participante, care s-au prezentat publicului: Corul „Dobrudjanski Zvutsi” din Bulgaria, Corul „Lyra” din Buzău, Corul „Camerata” din Brăila, Corul „I. D. Chirescu” din Cernavodă, Corul „Nicolae Oancea” din București, Ansamblul „Patos” din București, Corul „Preludiu” din București, Corul „Armonia” din Constanța și, nu în ultimul rând, Corul „Pastorala” din Focșani.
   După aceste micro-recitaluri, corurile au mers la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, unde a avut loc festivalul propriu-zis. Duminică, patru dintre coruri (corul din Bulgaria, Corul „I. D. Chirescu”, Corul „Nicolae Oancea” și Corul „Armonia”) au susținut concerte în biserici din  Focșani, Panciu și Fitionești.
    În cadrul festivalului Coral „Pastorala” au avut loc peste 38 de recitaluri și concerte ale formațiilor participante, făcând ca orașul de pe Milcov să devină o capitală a cântului coral.
    Tot în cadrul Zilelor Municipiului Focșani a avut loc duminică un concert festiv susținut de Orchestra de Cameră „Unirea”, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, cu ocazia împlinirii a 154 de ani de la Unirea celor două Principate – Moldova și Å¢ara Românească. Acest concert a încheiat stagiunea 2012-2013 de la Ateneu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?