Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

VIDEO/FOTO! Razii de amploare în Vrancea: 11 permise de conducere reținute, amenzi de 57.000 de lei; tânără prinsă drogată la volan

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și reprezentanții altor instituții, au continuat în ultimele 24 h, activitățile preventive pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, dar și acțiunile de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise.

În cadrul activităților au fost constituite 24 de filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate peste 850 de persoane și au fost verificate 505 vehicule.

Totodată, au fost constate 12 infracțiuni la regimul rutier, aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 57000 de lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 11 permise de conducere și retrase 14 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, sâmbătă, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Preventire a Criminalității alături de jandarmi, au fost prezenți în parcuri, zone de agrement și la manifestările din comuna Bârsești, unde au desfășurat activități preventive.

Activități preventive au fost desfășurate și în gările Focșani și Mărășești dar și în trenurile de călători, de către polițiștii de la Transporturi Feroviare cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Vrancea.

Acțiunile au fost desfășurate în sistem integrat, prin intervenții prompte în zone și locuri de interes, și au vizat prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, precum și depistarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care încălcă normele legale, fiind chiar urmărite de organele judiciare.

În cadrul filtrelor rutiere constituite, au fost testați peste 150 de conducători auto din punct de vedere al prezenței în organism a alcoolului sau a unor substanțe interzise. Controale au fost efectuate și la efectuarea de verificări în vederea descoperirii și ridicării unor bunuri rezultate din comiterea de infracțiuni.
Și în mediul rural au fost desfășurate acțiuni cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a cetățenilor, printr-o prezență activă, atât preventivă, cât și de combatere a unor abateri de la normele legale.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat, în trafic, pe Drumul Național 23, o femeie care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul Drug Test, rezultatul a fost pozitiv la consumul de metamfetamină.
Femeia de 24 ani a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal.

În cursul nopții trecute, în intervalul 01.00-05.00, a fost organizată și desfășurată o acțiune de amploare, cu forțe mărite, în municipiul Focșani.

Un obiectiv urmărit a fost cel al depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.

Au acționat în sistem integrat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, rutieră, ordine publică, economic, arme, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale dar și alte structuri, cum ar fi Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Au fost verificate cluburile din municipiul Focșani și sălile de jocuri de noroc .

Acțiunile au fost desfășurate în sistem integrat, prin intervenții prompte în zone și locuri de interes, pentru un climat de siguranță.
Reamintim că obiectivul acțiunilor de acest gen îl reprezintă siguranța cetățenilor, sens în care activitățile operative vor continua în următoarea perioadă.

Sursă text, video și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?