Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Pensionar acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unei eleve de 12 ani; tatăl vitreg al fetei a intervenit salvator

Un pensionar a fost trimis în judecată după o discuție cel puțin deplasată pe care a avut-o cu o elevă de doar 12 ani, căreia i-a propus să întrețină relații sexuale. S-a întâmplat anul trecut în septembrie în zona stadionului din Panciu, unde bărbatul încerca să ia o mașină la ocazie, totul fiind dat în vileag de tatăl vitreg al fetei, după ce aceasta îi povestise ceea ce i se întâmplase pe când se întorcea de la școală. Din ce relatase fata, în zona stadionului fusese strigată de un bărbat în vârstă, îmbrăcat într-un costum negru, cu apelativul „domnișoară”, bărbat care s-a apropiat de ea, i-a spus că are ochi frumoși, a întrebat-o dacă are telefon mobil și în ce clasă este.

Fata, cu bun simț, i-a răspuns că este în clasa a VI-a și, sinceră, i-a spus că nu are telefon mobil, după care bărbatul i-a propus să întrețină relații sexuale cu el, promițându-i că îi va da bani în schimb. Fata l-a refuzat și a plecat grăbită, continuându-și drumul către casă, mărturisind că s-a temut ca acesta să nu o urmărească, iar când a ajuns la domiciliu i-a povestit totul tatălui său. Cu prezență de spirit, tatăl a luat-o pe fiica sa în mașină și au mers în zona în care aceasta fusese abordată. Aici l-a găsit pe bărbatul în cauză, care încă aștepta la ocazie, convingându-l să intre în mașină, și a pornit direct spre secția de poliție, unde a depus plângere penală.

Inițial, pensionarul nu a recunoscut că îi făcuse avansuri sexuale minorei, astfel că a fost dispusă efectuarea unei testări la poligraf, numai că în cadrul interviului pre-test acesta a revenit asupra declarației, astfel că testarea nu a mai fost efectuată. După toate acestea, pensionarul a fost trimis în judecată, iar instanța a constatat „legalitatea sesizării (…) privind pe inculpatul (…), pentru săvârșirea infracțiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale. Constată legalitatea administrării probatoriilor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul (…). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?