Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Șofer de 19 ani, drogat și cu vânzătorul de droguri în mașină, depistat în Focșani; alți trei șoferi au fost prinși drogați, iar unul cu alcoolemie mare

TINERI CERCETAȚI PENTRU TRAFIC ȘI CONSUM DE DROGURI DE MARE RISC

La data de 04.06.2023, în jurul orei 21.50, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit pentru control pe raza municipiului Focșani un autoturism, care circula pe bulevardul Brăilei. Conducătorul auto, în vârstă de 19 ani, a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a ieșit pozitiv la metamfetamină, acesta fiind condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre biologice.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, asupra unuia dintre cei patru pasageri din autoturism a fost găsită o borsetă, în interiorul căreia se aflau două recipiente din folie de plastic ce conțineau substanță tip cristal, susceptibilă a avea efect pshihoactiv, în cantitate de aproximativ 50 grame, suma de 5.733 lei și o bancnotă de 100 euro, precum și două cântare electronice. De asemenea, în urma verificărilor specifice efectuate, au mai fost identificate alte șase recipiente de plastic, în interiorul cărora se afla aceeași substanță tip cristal, susceptibilă a avea efect psihoactiv, în cantitate totală de aproximativ 5 grame.

Cei patru pasageri, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Focșani, pentru audieri. Bunurile depistate au fost ridicate, ambalate și sigilate de către polițiști, fiind ulterior preluate de către ofițerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, în vederea continuării cercetărilor în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic și consum de droguri de mare risc. Totodată, pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

În perioada 1-5 iunie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. În această perioadă, poliţiştii au intervenit la aproximativ 230 de solicitări, dintre acestea peste 190 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 1000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 350.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 75 de permise de conducere și 35 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 5 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. Exemple:

La data de 04.06.2023, ora 17.02, polițiștii Biroului Rutier Focșani au depistat pe strada Cuza Vodă, din municipiul Focșani, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testului preliminar efectuat cu aparatul Drugtest, a rezultat valoarea pozitivă pentru consumul de THC – cannabis. În continuare, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 04.06.2023, ora 17.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Adjud, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Tănăsoaia, au depistat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din comuna Tănăsoaia, în timp ce conducea un autoturism pe DC 10, sub influența alcoolului. Întrucât conducătorul auto emana o puternică halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezulatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 05.06.2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani – Biroul Rutier, au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 36 de ani, iar cu ocazia testării acestuia cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța „MET”. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 05.06.2023, polițiștii din cadrul Biroul Rutier Focșani au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr, în vârstă de 24 de ani. Cu ocazia testării acestuia cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțele Amfetamină și THC (Cannabis). Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, iar pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comunicat de presă IPJ Vrancea, 6 iunie 2023

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?