Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Vrâncenii pot duce medicamentele neutilizate sau expirate la punctele de colectare de la spitale

Informare Spitalul Județean Focșani:

          Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani vine în sprijinul cetățenilor și, începând din data de 18.04.2024, pune la dispoziție un punct  de colectare a deșeurilor medicamentoase neutilizate și/ sau expirate. Conform prevederilor legale emise de către Ministerul Sănătății cu privire la modalitatea de gestionare a deșeurilor medicamentoase neutilizate și/sau expirate, provenite de la populație, pentru a reduce impactul asupra mediului și sănătății populației, unitatea sanitară pune la dispoziția cetățenilor județului un punct de colectare, special amenajat în acest sens. Astfel, colectarea medicamentelor neutilizate și/sau expirate  provenite de la populație se va face în fiecare zi de joi, între orele 8.00-12.00, în zona de acces a Farmaciei nr. 2 a spitalului (curtea Pavilionului Boli Infecțioase).

          Verificarea, înregistrarea și colectarea pe categorii va fi efectuată de către un asistent al farmaciei, conform programului stabilit. Zona destinată colectării are acces facil, este monitorizată de către personalul de farmacie și are programul afișat la loc vizibil. Deșeurile de medicamente colectate de la populație, întra în circuitul de transport și eliminare a deșeurilor rezultate din activitatea medicală, generate de către unitatea sanitară. 

          Manager, Dr. Ifrim Rodica Ioana

Postare Facebook/Spitalul Municipal Adjud:

          Vă anunțam că începând cu data de 20.04.2024, Spitalul Municipal Adjud colectează și elimină deșeuri farmaceutice de tipul medicamente expirate de la populație, în vederea protejării mediului și implicit a sănătății populației. Spațiul amenajat pentru colectarea deșeurilor de medicamente se află la poarta de intrare în curtea spitalului. Menționăm că zona este monitorizată atât prin personalul de pază cât și prin sistemul de supraveghere video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?