Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Cuziștii campioni mondiali, întâmpinați cu aplauze și urale la Aeroportul Otopeni și în Piața Unirii din Focșani

Zeci de elevi, părinți, bunici, profesori, inclusiv directoarea Colegiului Cuza – Andreea Săndulescu au fost ieri la Aeroportul Otopeni pentru a-i primi acasă pe campionii mondiali la robotică, echipa AlCitizens a Colegiului Național „Al.I.Cuza” Focșani. Alături de aceștia s-au aflat primarul Focșaniului, Cristi Misăilă dar și președintele PNL Vrancea, Dragoș Ciobotaru.

          Părinții însă nu prea au reușit să se bucure de copii pentru că tinerii au fost asaltați de televiziunile prezente în sala aeroportului. Cea mai frumoasă primire, o surpriză pregătită de primarul Cristi Misăilă, a fost în Piața Unirii, unde focșănenii i-au primit cu aplauze și urale pe tinerii elevi care au pus Focșaniul pe harta mondială a roboticii. Primarul Cristi Misăilă a anunțat că, în ședința Consiliului Local de astăzi, va propune premierea elevilor și profesorilor coordonatori. Premiul propus pentru fiecare elev va fi de cinci mii de lei, iar pentru profesorii coordonatori va fi de câte zece mii lei.

          Profesorul Tiberiu Oprea a arătat că în spatele performanței deosebite realizate de tinerii cuziști se află mii de ore de muncă, de voluntariat, pentru că munca la clubul de robotică este după orele de curs. Însă rezultatele obținute sunt deosebite, fiind practic cel mai mare premiu obținut în educația vrânceană. Un premiu care, așa cum a subliniat și primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, confirmă investițiile făcute în educație în ultimii ani.

          „Vă aducem darul bucuriei visului realizat: titlul de CAMPIONI MONDIALI la FIRTS CHAMPIONSHIP 2024-Houston, Texas, SUA. Această bucurie vine însoțită și de sentimentele minunate pe care le-am trăit alături de românii care și-au clădit cariere, familii și experiențe în SUA, ne-au vizitat standul, ne-au urmărit meciurile… Printre aceștia, evident au fost și focșăneni: un fost profesor al Colegiului Național ,,Al.I.Cuza”, azi universitar la New York, o fostă gimnazistă a Colegiului Național ,,Al.I.Cuza”, azi persoană de succes în mediul academic din Houston, o focșăneancă cu origini vidrene- azi importantă femeie de bussines în Houston! Și lista ar putea continua!

           Vă mulțumim, dragi români din SUA pentru că ne-ați susținut, pentru continuarea trăirii de experiențe comune, la finalul zilelor de competiție! Și nu am uitat că suntem mesageri și transmitem acasă înaltele voastre sentimente și considerații despre ROMÂNIA! Mulțumim, @natieprineducatie că reușiți prin educație, competiție și multă implicare- să legați continente! Ne-ați făcut fericiți și credem că acum si noi vă putem face mândri!”, au scris cuziștii pe pagina de Facebook/AICitizens.

          În avionul de întoarcere de la Amsterdam, unde cuziștii au făcut escală când s-au întors din SUA, „pilotul avionului a ținut să felicite echipa AICitizens pentru victoria de la Houston. Veștile zboară repede. Și cu KLM uneori”, conform unei postări pe pagina de facebook a Colegiului Cuza.

          De altfel, felicitări au venit și din partea Ambasadei SUA în România, printr-un mesaj postat pe Facebook: „Congratulations to the Romanian robotics teams for their outstanding performances at the FIRST Tech Challenge World Robotics Championship held in US Houston, Texas! Romania is robotics world champion for the second time! The Romanian robotics teams from the „Alexandru Ioan Cuza” College in Focșani and the “Mihai Viteazul” National College in Ploiești are part of the groups of teams that won first and second places at the FIRST Tech Challenge World Robotics Championship.”.
          Felicitări și din partea Monitorului de Vrancea echipei AlCitizens formată din Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan, Tudor Deian Bernovici! Felicitări profesorilor coordonatori Mihaela și Tiberiu Oprea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?