Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Oprișan a solicitat Ministerului Dezvoltării peste 66 de milioane de lei pentru plata lucrărilor de reabilitare a DJ 205D


Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) alocarea sumei de 66 de milioane de lei pentru plata lucrărilor de reabilitare a drumului județean  DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. Suma ar urma să fie alocată județului Vrancea la rectificarea bugetară pregătită de guvern zilele acestea.  De reținut că lucrările au fost executate și recepționate aproape în întregime de către constructor. La începutul acestei luni, președintele Marian Oprișan a declarat că Guvernul condus de Dacian Cioloș a blocat finanțările la toate investițiile derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Din acest motiv, investiții majore cum sunt lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 205D, nu au mai fost decontate deși lucrările au fost realizate aproape în totalitate.

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a solicitat MDRAP alocarea sumei de 66 de milioane de lei pentru plata lucrărilor de reabilitare a drumului județean DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești. Suma ar urma să fie alocată județului Vrancea la rectificarea bugetară pregătită de guvern zilele acestea. „Având în vedere interesul public județean și al colectivităților locale care sunt tranzitate de acest drum județean, respectuos vă rugăm ca la următoarea rectificare bugetară din acest an, să aprobați alocarea sumei totale de 66.428.291,03 lei, după cum urmează: asigurarea sumei de 54.625.745,50 lei rămasă disponibilă din Contractul de finanțare nr. 9500/14.05.2015 încheiat între Consiliul Județean Vrancea, în calitate de beneficiar al Programul Național de Dezvoltare Locală și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației  Publice, în calitate de ordonator principal de credite – ca autoritate publică centrală, coordonatoare a Programului Național de Dezvoltare Locală; transferul sumei de 23.428.291,03 lei (din cuantumul sumei de 54.625.745,50 lei menționată anterior), conform Anexei 4 anexată pentru decontarea lucrărilor executate, nedecontate și facturate, în lunile august și septembrie 2016; suplimentarea contractului de finanțare cu suma de 11.802.545,53 lei, reprezentând necesarul de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la acest obiectiv de investiții în vederea recepționării la terminare potrivit prevederilor H.G. nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului de recepție a lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora”, se arată în adresa înaintată ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu.
    Șeful administrației județene arată în adresă cât de importantă este această cale de acces, singura de altfel, pentru o zonă în care trăiesc peste 30 de mii de persoane. Marian Oprișan a explicat că acest drum județean, ca urmare a calamităților din anul 2005, a fost distrus în întregime. „Cu eforturi financiare deosebite s-au executat lucrări de redare în circulație a acestui drum, iar din anul 2008, Consiliul Județean Vrancea a inițiat un amplu program de reabilitare și modernizare a rețelei de drumuri județene”, se mai arată în adresă. În același document, Marian Oprișan a menționat multitudinea de adrese și corespondența purtată în ultimii opt ani de administrația județeană cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a obține finanțările necesare finalizării proiectului de investiții privind reabilitarea drumului județean  DJ 205D. 

Investițiile derulate prin PNDL, blocate de Guvernul Cioloș

    La începutul acestei luni, președintele Marian Oprișan a declarat că Guvernul condus de Dacian Cioloș a blocat finanțările la toate investițiile derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Din acest motiv, investiții majore cum sunt lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 205D nu au mai fost decontate deși lucrările au fost realizate aproape în totalitate. „Guvernul Cioloș a sistat finanțările la proiectele de investiții. În acest moment, drumul județean 205 D are un deficit de 10 milioane de lei din cauza incompetenței și a faptului că acest guvern a stopat investițiile prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, a afirmat Marian Oprișan.

Lucrările de reabilitare a DJ 205 D, finalizate la începutul lunii decembrie

    Inginerul Åžtefan Åžerbu a precizat că lucrările de reabilitare la DJ 205D se apropie de final. „Practic, până în acest moment au fost finalizate toate lucrările de reabilitare a părții carosabile, au fost turnate toate straturile de asfalt, inclusiv cel de uzură și s-a trecut la semnalizarea rutieră pe verticală și pe orizontală a drumului. De asemenea, mai avem de realizat câteva lucrări de protecție în albia râului Zăbala, asfaltarea câtorva căi de acces laterale și montarea parapeților de protecție pe o lungime de 11 kilometri. Estimăm că la începutul lunii decembrie întreaga lucrare este finalizată și se poate face recepția tehnică a acestei investiții”, a precizat Ștefan Șerbu. Acesta a mai spus că pe 34 de kilometri de drum au fost de construit în jur de 3.500 metri de ziduri, 2.200 metri de ziduri consolidate și armate, 25 de podețe, 4 poduri, 7575 mii de metri cubi de gabioane, peste 150 mii de metri cubi de umpluturi, straturile de asfalt, stratul de uzură și multe alte lucrări „care arată cât de complexe sunt lucrările la acest drum, la fel de complexe ca cele de modernizare a DN 2D Focșani – Tulnici – Ojdula – Tîrgu Secuiesc”.

„Acest proiect este dus la bun sfârșit în ciuda cârcotașilor”

    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a vizitat de mai multe ori DJ 205D pentru a vedea stadiul lucrărilor și modul de realizare a acestora. El s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor, de ritmul de lucru și a ținut să remarce complexitatea lucrărilor care se fac pe acest drum. „Acest proiect este dus la bun sfârșit în ciuda cârcotașilor și a dușmanilor acestui județ, pentru că vă spun foarte clar: liberalii-pedeliști sunt cei mai mari dușmani ai comunității acestui județ, ai  județului Vrancea. Îi mint pe cetățeni, sunt răi și sunt incompetenți. Pe lungimea acestei investiții se află extraordinar de multă muncă, extraordinar de multă dăruire, profesionalism din partea constructorilor. Este o lucrare care din punct de vedere tehnic este foarte grea, dar care, vă asigur, va deveni  realitate, la fel ca toate celelalte investiții pe care le-am realizat, cum e și DN 2D. Așa cum știți foarte bine, eu când spun da este da, când spun nu este nu”, a declarat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?