Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO! Acțiuni de amploare ale polițiștilor, în Focșani; controale în trafic, la săli de jocuri de noroc, în cluburi

Comunicat de presă, IPJ Vrancea:

În sâmbăta dinaintea Floriilor, în municipiul Focșani a fost organizată o acțiune de amploare, pentru descurajarea fenomenului infracțional și impunerea respectării legislației rutiere, pentru ca sărbătoarea creștină a Floriilor să fie una în siguranță. În noaptea de 27/28 aprilie, în intervalul orar 23:00 – 04:00, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, structurile de poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere, dar și în contextul unor manifestări și evenimente publice.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul filtrelor rutiere, polițiștii au legitimat prin aplicația eDac 215 persoane și au verificat 59 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4500 de lei, 3 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 – pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Au fost efectuate 14 controale, din punct de vedere al organizării sistemelor de securitate și pază, din care 4 la discoteci / cluburi, 3 săli de jocuri de noroc și 7 agenți de securitate / echipaje de intervenție.

Exemple:

În jurul orei 02.00, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic, pe strada Anghel Saligny, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din orașul Mărășești. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilometru, care a indicat rezultatul de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Aceste acțiuni de amploare vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru întreaga comunitate.

Subcomisar de poliție, Enache Paula

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?