Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

10 priorități ale lui Valentin Resmeriță pentru viitorul orașului Focșani! Ce își propune candidatul PNL să realizeze în perioada 2024 – 2028

        Omul de afaceri Valentin Resmeriță a declarat cu diverse prilejuri că unul dintre motivele întemeiate care l-au determinat să candideze la Primăria Focșani, poate cel mai important, a fost situația deplorabilă în care a ajuns în acest moment orașul Unirii de la 1859. A fost clar, încă de la început, că deviza sa – „Un oraș în care ne place să trăim – un oraș dezvoltat și plin de vitalitate” se află în totală neconcordanță cu promisiunile goale ale primarului în funcție.

        Ca un bun manager, Valentin Resmeriță a ieșit în fața oamenilor cu proiecte realizabile, de bun simț, în simetrie cu trendul dezvoltării europene a orașelor de pe „bătrânul continent”, nu cu „fonfleuri” și vorbe găunoase, elemente inutile pentru construcția și modernizarea unui oraș dar folosite cu obstinație de Cristi Misăilă, în speranța că va mai prinde încă un mandat.

        Din partea noastră, ar fi bine ca „omul de la primărie” să-și cumpere găletușă și lopățică încă de pe acum, nu de alta dar va avea concurență serioasă cu „colegii” constructori de până în 6 ani în vara lui 2024. Cine știe, poate că în nisip va reuși să meșterească vreun castel… așa, mai mic, pe măsura viziunii sale edilitare.

        În contra-balanță, managerul unei afaceri de succes, așa cum se prezintă Valentin Resmeriță, este o carte de vizită care, prin însăși notorietatea ei, are valoarea unui contract onest cu cetățenii municipiului Focșani.

        Ce-și propune Valentin Resmeriță pentru Focșani? Ei bine, în primul rând dorește ca urbea noastră să fie administrată corect, transparent și performant, prin eradicarea nesănătosului obicei de a contracta firme „de casă” pentru lucrările publice. De asemenea, în cazul unor proiecte majore pentru oraș, cetățenii vor fi consultați public, astfel încât să decidă în mod direct ce este mai bine pentru ei – Focșaniul bine administrat!

        În al doilea rând, se are în vedere profesionalizarea poliției locale, proces care va duce la o mai bună combatere a infracționalității și consumului de droguri în școli. Peste aceste lucruri, se dorește înființarea unui sistem de alertă cetățenească destinat să ușureze activitatea organelor a căror misiune este ordinea și liniștea publică – Focșaniul sigur pentru toți!

        În al treilea rând, se va investi în programe de sănătate în care să fie incluși copiii, femeile și seniorii orașului Focșani. Se va promova medicina preventivă prin deschiderea unor dispensare medicale în cartierele Focșaniulu și se vor oferi servicii specializate persoanelor vulnerabile – Focșaniul cu servicii medicale de calitate!

        În al patrulea rând, echipa candidatului PNL la Primăria Focșani, Valentin Resmeriță, urmărește introducerea în practică a unor strategii eficiente cu rezultate concrete și rapide în atragerea investitorilor și a fondurilor pentru dezvoltare, proces ce presupune o colaborare strânsă cu Consiliul Județean. Înființarea unui Birou de Atragere a Investitorilor și pentru sprijinirea antreprenorilor locali cu scopul clar de a transforma Focșaniul într-un centru economic puternic al României – Focșaniul prosper și puternic!

        În al cincilea rând, se dorește încurajarea tinerilor de a participa la viața cetății prin înființarea unui Consiliu Consultativ pentru Problemele Tineretului, a unui Centru pentru tineri și a unui „hub” antreprenorial destinat lor – Focșaniul tinerilor!

        În al șaselea rând, se va realiza un inventar al locuințelor sociale, demers care se va finaliza cu garantarea accesului la un acoperiș deasupra capului pentru familiile nevoiașe din oraș. Totodată se vor pune bazele unui program care presupune construirea unor noi locuințe sociale, astfel încât toți cei aflați în nevoie să nu-și mai facă griji pentru ziua de mâine – Focșaniul cu șanse egale!

        În al șaptelea rând, Valentin Resmeriță urmărește mai multe linii directoare privind dezvoltarea educației în orașul de pe Milcov. Aceste proiecte însumează garantarea unui loc în creșe și grădinițe pentru fiecare copil, servicii de suport școlar pentru copiii din familii defavorizate, cu risc de abandon școlar, susținerea promovării școlilor profesionale conforme cu cerințele pieței muncii și facilitarea creșterii numărului de studenți – Focșaniul investește în educație!

        În al optulea rând, viitoarea administrație locală condusă de candidatul PNL va face pași concreți și în direcția sprijinirii celor mai în vârstă dintre cetățenii municipiului Focșani. Întrucât premierea cuplurilor nu este tocmai o soluție pe termen lung, municipalitatea condusă de Valentin Resmeriță va înființa centre pentru seniori în fiecare cartier, locuri unde aceștia își vor putea petrece cât timp vor pentru socializare. Totodată, primăria va organiza de câte ori este posibil activități culturale pentru cei care au contribuit o viață întreagă la bunul mers al orașului – Focșaniul care își prețuiește seniorii!

        În al nouălea rând, viitoarea administrație locală se va apleca cu seriozitate pentru rezolvarea unei probleme neglijate de primarul Misăilă: revitalizarea și extinderea spațiilor verzi. Se dorește ca fiecare cartier să aibă spații de recreere cu arbori și multă verdeață, adevărate oaze printre betoanele impersonale și extrem de sufocante pe timpul verii. Pe deasupra, bugetul public va fi protejat prin gestionarea eficientă a deșeurilor și, mai ales, prin dezvoltarea producției de energie regenerabilă – Focșaniul verde!

        În al zecelea rând, programul lui Valentin Resmeriță include așezarea Focșaniului pe harta turistică și culturală a României, obiectiv ce poate fi îndeplinit prin punerea în valoare a patrimoniului cultural, a tradițiilor locale și a locurilor cu însemnătate istorică deosebită pentru țară. În acest context, primăria va facilita organizarea de evenimente culturale și va dezvolta o strategie de turism integrată cu cea a întregului județ.

„Vom duce mai departe viziunea și proiectele lui Cătălin Toma. Focșaniul va deveni borna economică a României, un oraș prosper, de care să fim mândri cu toții. Eu cred în puterea orașului Focșani  că poate fi la fel de dezvoltat ca Iași, Cluj, Brașov, Sibiu sau Oradea. Îi invit, alături de echipa noastră, pe toți focșănenii care iubesc acest loc”, este mesajul transmis de omul de afaceri și candidatul PNL la Primăria Focșani, Valentin Resmeriță.

Realizat de SC MEDIA UNO SRL la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21240015

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?