Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Doi adolescenți din Adjud, de 14, respectiv 18 ani, arestați la domiciliu pentru furt


Doi adolescenți din Adjud, unul de 14 ani, iar celălalt de 18 ani, au fost plasați în arest la domiciliu, ei fiind bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Adjud și nu este definitivă.
Potrivit unui comunicat al IPJ Vrancea, cei doi au furat bunuri din societăți comerciale. „La data de 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud – Biroul de Investigații Criminale au identificat și reținut pentru 24 ore, doi tineri, de 14 și 18 ani. Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie-martie a.c., cei doi ar fi pătruns pe timpul nopții, prin efracție în mai multe societăți comerciale, de unde ar fi sustras bunuri. Prejudiciul cauzat, în valoare de peste 12 000 lei, a fost recuperat în proporție de 90% de către polițiști. (…) Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celor doi tineri”, se arată în comunicatul IPJ.

Pentru prevenirea furturilor din societăți comerciale, polițiștii recomandă:
Nu păstrați sume mari de bani în casele de marcat și nu oferiți informații referitoare la paza societății unor persoane necunoscute.
Asigurați-vă că bunurile deținute sunt în siguranță în orice moment al zilei ori al nopții prin montarea unor sisteme de închidere.
Instalați un sistem de alarmă antiefracție care să fie conectat la dispeceratul unei firme de specialitate, acest aspect reprezentând o metodă eficientă de intimidare a hoților.
Montați sisteme de supraveghere video, întrucât ele reprezintă o importantă barieră pentru infractori.
Procurați-vă și montați-vă, în punctele sensibile ale magazinului/chioșcului, un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoților în interior.
Majoritatea furturilor sunt comise prin efracție, prin escaladarea acoperișului și demontare, forțarea și escaladarea geamurilor, dislocarea grațiilor.
Pentru orice infracțiune la care sunteți victimă sau martor, apelați numărul unic de urgență 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?