Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Performanță în învățământul vrâncean: Colegiul Cuza a dominat etapa județeană a olimpiadei de chimie

În fiecare an, elevii cuziști pasionați de chimie se remarcă  prin rezultate frumoase obținute atât la olimpiadă cât și la concursuri. Pe 4 februarie a avut loc etapa județeană a olimpiadei de chimie, iar elevii Porumb Ștefan, clasa a IX-a, Constantinescu David, clasa a X-a și Damian Ioana de la clasa a XI-a s-au calificat la etapa națională. La clasa a VIII-a, pe primul loc s-a clasat Cernei Ana-Maria. Elevii au fost îndrumați de doamna profesoară Alina Maiereanu.

An de an, elevii care îndrăgesc chimia, dar și biologia sau fizica sunt viitori elevi admiși la facultățile de medicină și farmacie din țară sau străinătate. Numărul mare de elevi cuziști admiși la aceste universități demonstrează actul educațional de calitate pe care profesorii de la Colegiul Cuza, din cadrul specializării științe ale naturii îl desfășoară. Am întâlnit și copii talentați la chimie, dar care pun suflet și au succes și la discipline din alte arii curriculare. Aș putea da exemplu aici pe Ioana Damian, care deși este un chimist talentat, a făcut o pledoarie extraordinară la un concurs de debate, în cadrul Zilelor Colegiului, unde a participat în calitate de invitat, în comisia de jurizare, domnul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice din București.

La fel, aș putea spune și despre Elena Mazere, o altă elevă talentată a Colegiului nostru, care deși este pasionată de robotică, a obținut anul acesta, sub îndrumarea mea, mențiune la Concursul Național „Academician Cristofor Simionescu”, care a avut loc în luna noiembrie, dar și anii anteriori obținand rezultate la Olimpiada „Știintele Pământului”.

Cred că putem face un lung bilanț, cu astfel de copii talentați din liceul nostru. Îi felicit pe elevii chimiști, le țin pumnii pentru etapa următoare a olimpiadei și a viitoarelor concursuri, iar pe viitorii absolvenți ai claselor a 8 -a, care doresc o admitere de succes la medicină sau farmacie, îi așteptăm cu drag la colegiul Cuza.

 

Profesor Andreea Raluca Săndulescu, director al Colegiului „Al. I. Cuza” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?