Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Noutăți în programul de finanțare Erasmus+ 2018


Comisia Europeană a publicat de curând apelul de propuneri pentru programul Erasmus+ 2018, cu un buget estimat de 2,7 miliarde de euro. Ghidul programului Erasmus+ este documentul de care au absolută nevoie cei care doresc să cunoască toate detaliile legate de acesta. Persoanele și organizațiile participante vor găsi în paginile sale informații complete despre toate posibilitățile de finanțare oferite de Erasmus+.
Ghidul programului 2018 este disponibil și în versiune on-line, într-un format mai accesibil, care permite găsirea rapidă a informațiilor. Organizațiile și instituțiile care doresc să înainteze propuneri în cadrul acestei proceduri trebuie să îndeplinească condițiile de participare și de finanțare prezentate în ghid. Documentul oferă informații privind: prioritățile programului, acțiunile sprijinite, fondurile disponibile pentru diferite acțiuni, precum și informații detaliate privind modalitățile de participare. Formularele ce pot fi depuse on-line și celelalte documente pentru 2018 sunt în curs de pregătire și vor fi publicate pe site-ul agențiilor naționale sau al agenției executive pentru educație, audiovizual și cultură, în funcție de acțiunile avute în vedere.
Persoanele fizice care doresc să își depună candidatura trebuie să contacteze organizația sau instituția de învățământ pe care o frecventează. Principalele modificări aduse în 2018 sunt: mai multe posibilități pentru studenți de a efectua stagii pentru dobândirea de competențe digitale; noua inițiativă „ErasmusPro” în cadrul proiectelor de mobilitate în domeniul educației și formării profesionale (EFP), care favorizează stagiile de lungă durată pentru cursanții EFP; un nou tip de „parteneriate de schimburi școlare” în cadrul parteneriatelor strategice, pentru a ajuta școlile să se orienteze mai bine în privința proiectelor de cooperare; reintroducerea acțiunii „alianțele competențelor sectoriale” în ghidul programului, precum și adaptarea regulilor de finanțare pentru majoritatea acțiunilor.
La fel ca în 2017, ghidul programului 2018 pune un accent deosebit pe încurajarea proiectelor care vin în sprijinul incluziunii sociale (în special a refugiaților și migranților) și al prevenirii radicalizării. Organizațiile care doresc să obțină mai multe informații, pot accesa următorul link: http://bit.ly/2G2cUHQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?