Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Liga de minifotbal Autovip, a 15-a în clasamentul național pentru 2017!


    Liga Autovip a reușit, în timp, să-și consolideze un loc bine definit în minifotbalul din România și să aibă și o remarcată prezență la nivelul continental de vârf, prin participarea campioanei Regiunii Nord-Est, Sanorom Bolotești, la Liga Campionilor! Care este acest loc? Pentru 2017 este al cinsprezecelea iar all time, al douăzecelea din 51 de campionate afiliate la Federația de minifotbal din România care a făcut ierarhizarea. Împreună cu Sanorom, la poziția Ligii Autovp în clasamentul anului a punctat și ACS Mausoleul Mărășești, ajunsă până în sferturile Cupei României.
    Calendarul anului 2018 va fi aprobat în Adunarea Generală Ordinară a Federației de minifotbal de la Alba Iulia, din 17 februarie. Așa cum sunt proiectate, aceste date arată astfel: Campionatul regional va avea loc în perioada 8-10 iunie, la Bistrița sau Botoșani, turneul final al Cupei României va avea jocurile în perioada 29 iunie-15 iulie, la Sibiu sau Bacău iar Campionatul Național de minifotbal este programat pentru 5-8 iulie la Alba Iulia sau Constanța.  
          Datorită locului din clasamentul all time, Liga Autovip Focșani beneficiază de două locuri pentru Campionatul Regional, unde vor participa campioana și vicecampioana sezonului 2017-2018.
    În Campionatul Regional Nord-Est vor juca 16 echipe din 6 județe: Iași cu 2 echipe, Campionatul Studențesc Iași, cu 2 formații, ca și Bistrița, Piatra Neamț și Botoșani, și Vrancea iar Bacău, Roman, Vatra Dornei, Pașcani, cu câte o echipă. Formațiile din Liga Autovip sunt repartizate pentru tragerea la sorți a grupelor, în urna 2 – campioana, și urna 4, vicecampioana.
    Pentru Campionatul Național, se vor califica din Regiunea nord-est câștigătoarele sferturilor de finală, urmând ca echipa câștigătoare a campionatului regional să obțină licența de participare la editia 2018 a EMF Champions League,  din Slovenia.
         În Vrancea, Liga Autovip va începe sezonul de primăvara la 11 martie când va debuta play-off-ul Ligii, cu participarea formațiilor clasate pe primele șase locuri la sfârșitul turului de campionat. La startul play-off-ului, după înjumătățirea și rotunjirea punctelor acumulate în tur, clasamentul va arăta astfel: 1. Viitorul Cîmpineanca – 14 puncte (foto); 2. AS United Focșani – 13 puncte; 3. ACS Mausoleul Mărășești – 12 puncte; 4. AS Tomiță Lazăr  – 12 puncte; 5. Flux AS Focșani – 11 puncte; 6. Green Garden Odobești – 10 puncte.
    Dacă echipa campioană și vicecampioana sezonului 2017-2018 vor participa la Campionatul Regional, formația clasată pe locul al treilea și câștigătoarea fazei locale a Cupei României vor participa la turneul final al Cupei.
    În timp ce primele șase de după tur, vor juca play-off-ul, formațiile clasate  pe locurile 7-12 vor participa la Cupa Ligii Autovip.
(Articolul a fost scris având ca suport un text trimis de Cristian Vasile, organizatorul competițiilor de minifotbal din Focșani). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?