Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Simona Halep: Sunt bucuroasă că sunt din nou în sferturi la Australian Open


Numărul unu mondial în tenisul feminin, românca Simona Halep, a declarat, luni, că este bucuroasă pentru a treia sa calificare în sferturile de finală ale turneului Australian Open, după edițiile din 2014 și 2015. „Am jucat destul de bine și sunt bucuroasă că sunt din nou în sferturi de finală (la Australian Open”, a declarat Halep după victoria de luni, 6-3, 6-2 cu japoneza Naomi Osaka, în optimi, la Melbourne. „Nu mă așteptam la acest lucru al debutul turneului din cauza accidentării mele”, a mai spus Halep, citată de site-ul WTA.
Românca s-a referit și la starea gleznei sale, în conferința de presă de după meci: „Nu sunt sigură, pentru că am alergat mult. Poate m-am obișnuit cu durerea și nu mă mai gândesc așa mult că se poate întâmpla ceva. Iau fiecare punct la rând și încerc să joc sută la sută, ceea ce s-a cam întâmplat azi, să alerg normal, să alerg mult.”
Halep nu a acuzat oboseala după meciul din turul al treilea cu americanca Lauren Davis, care a durat aproape patru ore (3 h 45 min).
”M-am resimțit (după meciul din turul al treilea), dar nu așa rău. Acest turneu se transformă într-un maraton pentru mine, dar mă bucur că încă sunt aici”, a afirmat Simona Halep. ”În prima zi după meci (cu Davis, n. red.) am fost destul de bine, dar noaptea trecută a fost dificilă, nu am putut dormi. Mă durea peste tot. Dar am dormit două ore înainte de meci și a fost perfect. Am fost odihnită, m-am simțit bine”.
Românca a comentat și evoluția sa din meciul cu Osaka: „Åžtiam că ea lovește mingea foarte puternic și a trebuit să o alerg mult. Acesta a fost planul discutat înainte de meci cu echipa mea. Am încercat, de asemenea, să o împing în spatele terenului, pentru a nu putea domina jocul. Eu am dominat, am venit des la fileu și am încheiat punctul când am simțit că e momentul”. Osaka a comis 31 de erori neforțate în acest meci, în timp ce Halep a făcut doar 18, situația la winners fiind egală, 22-22.
În sferturi, Halep va înfrunta o reprezentantă a Cehiei, Karolina Pliskova (a șasea favorită) sau Barbora Strycova (cap de serie numărul 20).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?