Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Activitate pe linia siguranței școlare, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani

Elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani au participat luni, 17 octombrie, la o activitate pe linia siguranței școlare. Din partea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea – Biroul de Siguranță Școlară au fost prezente, în mijlocul elevilor, doamna comisar șef de poliție Manolache Monica și doamnna inspector de poliție Mihalache Cristina. Activitatea s-a desfășurat conform „Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în județul Vrancea, în anul școlar 2022-2023” și Campaniei de prevenire a consumului de substanțe psihoactive „Odată poate deveni mereu”.

Printre temele abordate s-au numărat: prevenirea victimizării minorilor – bullying-ul, prevenirea violenței și a delicvenței juvenile și răspunderea penală a minorilor. Elevii au fost avertizați cu privire la rețelele de socializare, la faptul că postările în mediul online pot oferi informații utile pentru persoanele rău intenționate. De aceea, elevii trebuie să cunoască pericolele la care se expun când postează informații personale și că acestea rămân stocate pe servere chiar dacă ei ulterior le șterg.

O altă temă abordată a fost prevenirea consumului de droguri, efectele negative ale acestor substanțe și cât de vulnerabil poate deveni un consumator de droguri în fața traficanților de carne vie. Doamna comisar Monica Manolache i-a consiliat pe elevi și cu privire la apelurile pe care le dau la 112, când este nevoie să sune la acest număr de urgență. 

Doamna comisar șef de poliție Manolache Monica și doamna inspector de poliție Mihalache Cristina au informat apoi cadrele didactice din școală cu privire la monitorizarea elevilor pe timpul pauzelor și modul de raportare a evenimentelor pe cale ierarhică. În încheiere au fost prelucrate câteva aspecte privind legislația în domeniul prevenirii violenței școlare.

Prof. Nicodei Cezarina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?