Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

FOTO: Câmpineanca. Activitate de prevenire desfășurată de polițiștii vrânceni la Școala Gimnazială „Ioan Cîmpineanu”

La Școala Gimnazială „Ioan Cîmpineanu” din Câmpineanca, elevii din clasele gimnaziale au participat ieri la o activitate de prevenire desfășurată în parteneriat cu Biroul de Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. În cadrul activității au fost abordate următoarele teme: prevenirea infracțiunilor comise cu violență, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea portului fără drept de obiecte periculoase, răspunderea penală a minorilor.

Totodată, elevii au fost informați preventiv cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de droguri, în vederea dezvoltării responsabilizarii față de propria persoană și față de ceilalți și găsirea unor modalități de rezolvare pașnică a conflictelor. Elevii au fost atenționați și în vederea conștientizării cu privire la formele de manifestare și prevenire a fraudelor online, impactul pe care mediul online îl are asupra vieții lor, dar și aspecte privind răspunderea penală și contravențională a minorului”, a precizat profesoara Violeta Mihaela Lemnaru, directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Cîmpineanu” din Câmpineanca.

Totodată, elevilor le-au fost prezentate diverse materiale informative și filmulețe educative, astfel că discuția a fost una interactivă și pe placul acestora. Acțiunile sunt desfășurate conform Planului Teritorial Comun de Acțiune, a Planului de Acțiune BLOCADA, a Campaniei ,,Alege-ți cu grijă prietenii online!” și a Campaniei de prevenire a consumului de substanțe psihoactive „O singură dată, poate deveni mereu”.

Activitatea mai sus menționată a fost realizată cu sprijinul inspectorului principal Cristina Palade de la Biroul de Siguranță Școlară și subinspectorul Simona Caba de la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?