Lecție de educație fiscală pentru elevii Școlii Gimnaziale Găgeşti

0
134

În data de 19.05.2022 reprezentanţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea au susţinut la Şcoala Gimnazială Găgeşti din comuna Boloteşti o lecţie deschisă în cadrul proiectului derulat la nivel naţional,“Educaţie fiscală în şcoli”, proiect reluat după perioada de pandemie.
Au fost prezentate într-o manieră atractivă şi într-un limbaj adaptat vârstei elevilor informaţii referitoare la taxe şi impozite, cine le colectează în România, la obiectivele şi misiunea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi importanţa colectării veniturilor la bugetul de stat. De asemenea, au fost prezentate elevilor şi informaţii despre proiectul Uniunii Europene – TAXEDU, proiect ce are ca scop educarea tinerilor cetăţeni europeni cu privire la impozite şi taxe şi beneficiile acestora, într-un mod plăcut şi antrenant.
Menţionăm că astfel de acţiuni au mai fost organizate în anii precedenţi în municipiul Focşani la Şcolile Generale: Ion Basgan, Anghel Saligny,Ştefan cel Mare şi Duiliu Zamfirescu.

Comunicat AJFP Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here