Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Discuții despre absorbția fondurilor europene la Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților

Marți, 23 octombrie 2018, la invitația domnului Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a avut o discuție amplă cu membrii Comisiei privind situația actuală a absorbției fondurilor europene, precum și a programelor și proiectelor din cadrul politicii de coeziune post 2020.

Doamna ministru a detaliat stadiul managementului programelor operaționale finanțate din fonduri europene și măsurile ce s-au luat pentru sprijinirea beneficiarilor și utilizarea completă a fondurilor alocate, subliniind că au fost identificate soluții pentru evitarea situațiilor care pot duce la dezangajare.

Doamna Rovana Plumb a prezentat membrilor comisiei o sinteză vastă şi bine documentată a planificării şi implementării proiectelor de infrastructură de transport, ca parte a Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020. Potrivit ministrului Fondurilor Europene, pe lista priorităţilor se află investiţiile în educaţie, sănătate, cercetare, inovare, precum și în consolidarea mediului de afaceri, în special al IMM-urilor. Au fost deschise linii de finanţare prin care se acordă burse studenţilor care provin din mediile defavorizate și celor interesați în pregătirea profesională.

Doamna ministru a precizat că pentru simplificarea și eficientizarea procesului de solicitare de finanțare și raportare a proiectelor sunt prevăzute reorganizări instituționale în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) și Programul Operațional Competitivitate (POC). Pe lângă măsurile legislative, prin dialog permanent, personalul Autorității de Management conlucrează cu beneficiarii, adaptând procedurile și mecanismele, pentru a fi cât mai accesibile, a subliniat doamna Plumb.

Membrii comisiei au apreciat dialogul de peste două ore avut cu doamna ministru, care a răspuns exhaustiv tuturor întrebărilor adresate.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?