Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Piese de mobilier pentru un living modern

Dacă doriți să vă reînnoiți decorul sau să vă mobilați noul apartament, ar fi bine ca, înainte de a vă apuca efectiv de treabă, să fiți cât mai bine informați despre cum să faceți asta. Amenajarea unui living pare ușoară, la prima vedere. Dar nu este întotdeauna ușor să găsești piesele de mobilier care să facă din camera de zi camera visurilor tale. Experții în decorare ne pun la dispoziție sfaturi despre cum să alegem mobilier modern, practic și atractiv, pentru un living modern.

Elementul esential al livingului, maiestuoasa canapea reprezintă piesa centrală a livingului și va atrage atenția oricărei persoane care pășește în acestă cameră. Alegerea trebuie făcută în raport cu mărimea spațiului și în acord cu stilul de decorare ales. După ce te-ai decis asupra dimensiunii, formei și tapițeriei canapelei tale, este timpul să alegi culoarea. Alb pentru un living minimalist, gri pentru un living elegant sau bej pentru o cameră cu culori naturale, dar poți apela și la culori mai îndrăznețe, cum ar fi galben muștar, verde smarald, lila sau roz pudrat.

O variantă la canapeaua din living este un divan, pat care seamănă cu o canapea și se poate transforma ușor în spațiu de dormit, la nevoie. Cu un stil oriental, această piesă se poate așeza în centrul camerei sau într-un colț și nu va obtura privirea, deoarece un divan este o canapea fără spătar. Poți alege un divan cu spațiu de depozitare, în care să păstrezi lenjerii și pături. Pe piață sunt variante cu linii drepte sau forme rotunjite și un divan poate fi o bună alegere pentru un living de dimensiuni reduse.

Practică și decorativă, măsuța de cafea stă în mijlocul camerei și completează decorul sufrageriei. Modelul trebuie să se armonizeze cu canapeaua, pentru a determina stilul camerei și a da tonul. Din punct de vedere al formei, alege o piesă de mobilă rotundă sau pătrată, dacă vrei să aduci o notă modernă camerei de zi. Reține că o masă rotundă va fi de preferat, dacă ai un spațiu mic și poți opta pentru o variantă de măsuță extensibilă, utilă în anumite situații. Din sticlă pentru o atmosferă elegantă, din travertin pentru un living în culori naturale, din lemn pentru o atmosferă caldă sau din metal pentru un decor atemporal, măsuța de cafea se joacă cu culorile și materialele pentru a se adapta la toate stilurile de interior.

O modalitate excelentă de a oferi locuri suplimentare pentru oaspeții tăi, fotoliul este o mobilă care completează decorul livingului tău. Poziționat lângă canapea, pentru locuri suplimentare, sau alături de o lampă, pentru o pauză de lectură, fotoliul cu design modern se impune cu grație în sufragerie. Cu aspect unic, forme drepte sau curbate, materialele surprinzătoare și culoare asortată, fotoliul se dezvăluie într-o gamă largă de alegeri.

Deși devine din ce în ce mai discret cu ecranul său plat, televizorul interferează uneori cu decorul sufrageriei tale. Ocupă un punct central al încăperii, pentru multe gospodării, de aceea este nevoie de mobilă care să îi ofere un suport modern și elegant. Pentru a face acest lucru, optează pentru o piesă de mobila a cărei lungime va corespunde ecranului. Preferă liniilecurate și forme minimaliste, care atenuează de fapt prezența ecranului și a tuturor firelor conectate la acesta. Găsești în magazinele de mobilă mii de modele din lemn brut pentru o atmosfera calda sau din materiale moderne, cu ultra design,pentru un living elegant și actual. Rămâne să-l alegi pe cel care se potrivește cel mai bine cu interiorul tău.

Iluminatul joacă un rol cheie în living, pentru a-ți pune în evidență mobilierul modern. Pentru a crea o atmosferă plăcută și caldă, evită luminile directe și folosește combinațiile de lumini.Pentru un living minimalist, îndraznește să apelezi la becul suspendat, singur sau în grup. Dacă ai un raft drăguț sau o măsuță de cafea, adăugă o lampă de masă mică. Drăguțe și practice, lămpile de masă adaugă lumină camerei și o notă modernă sufrageriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?