Părinții nu pot da copiilor mai mult de trei prenume, potrivit unei legi noi promulgate de președinte

0
606

Părinții nu le pot da copiilor mai multe de trei prenume, prevede o lege promulgată săptămâna aceasta de Klaus Iohannis, se arată într-o informare de pe presidency.ro privind decretele semnate de președinte. Mai exact, PLX nr. 594/2020, care a trecut de camera finală, Senatul, prevede că înregistrarea prenumelui unui copil la naștere trebuie sa cuprindă maximum trei cuvinte. Actul normativ vizează modificarea şi completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă, precum şi abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice și aduce mai multe schimbări în procedura privind eliberarea actelor de stare civilă.

Mai jos, ce prevede exact noul act normativ:

19. La articolul 15, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2.1) cu următorul cuprins: „Prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.”

20. La articolul 15, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins: „Dacă părinții nu au nume de familie comun sau există neconcordanță între prenumele copilului trecut în certificatul medicat constatator al nașterii și declarația verbală a declarantului ori prenumele este format din mai mult de trei cuvinte, întocmirea actului de naștere se face pe baza declarației scrise și semnate de ambii părinți, din care să rezulte numele de familie și prenumele copilului.”

Sursa text: edupedu.ro – https://bit.ly/3kFzgod 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here