Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

FOTO! Zi de sărbătoare la Şcola Gimnazială “Ion Basgan” din Focșani, la împlinirea a 40 de ani de la înființare

Școala Gimnazială “Ion Basgan” din Focșani, cunoscută multora dintre noi și ca Școala Generală nr. 2, a împlinit 40 de ani de la înființare. Momentul a fost sărbătorit astăzi, iar la manifestare au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, primarul Municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, prof. Gabriela Daniela Marchitan, inspector şcolar general al IȘJ Vrancea, numeroși actuali și foști profesori ai prestigioasei școli focșănene.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, prezent la manifestările prilejuite de împlinirea a 40 de ani de la înființarea Şcolii Gimnaziale “Ion Basgan” din Focșani, a urat ”felicitări cadrelor didactice pentru activitatea desfășurată de-a lungul anilor în slujba educației și elevilor care au obținut rezultate meritorii la învățătură, la olimpiade și concursuri școlare.”
„Mult succes și pe viitor!”, le-a transmis, celor prezenți, Ionel Cel-Mare.

La rândul său, primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, prezent la eveniment, a urat La Mulți Ani Școlii Gimnaziale “Ion Basgan”. Acesta a adăugat, într-o postare publicată pe Facebook:
„Am participat cu emoție alături de cadrele didactice ale școlii la aniversarea celor 40 de ani de la înființarea în 1984 a Școlii Generale nr. 2, prin unirea Școlii nr. 2 cu Școala nr. 3.

Printre personalitățile care și-au legat numele de istoria acestor două instituții de învățământ se numără profesorul Ion Diaconu, celebrul folclorist, actrița Leopoldina Bălănuță și, nu în ultimul rând, inginerul inventator Ion Şt. Basgan, cel care a creat metoda de foraj sonic rotativ.

Școala nr. 2, cum o cunosc focșănenii, a fost redenumită în 1998 când a devenit Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani.

Mă bucur că la festivitatea de astăzi au participat cadre didactice pensionare, foștii directori ai școlii și întreg personalul activ. Un gest de respect și de recunoștință față de munca celor care au pregătit generații de focșăneni.
O unitate școlară cu performanțe educaționale deosebite, Școala “Ion Basgan” a beneficiat de atenția Primăriei Municipiului Focșani, fiind reabilitată în anii trecuți printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

Felicitări doamnei director Alina Dima pentru că, împreună cu cadrele didactice, reușește să asigure toate condițiile pentru elevi și să obțină performanțe școlare care ne fac mândri”, este mesajul primarului Cristi Valentin Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?