Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Dăncilă: Prima sarcină a lui Fifor va fi să verifice activitatea IPJ-urilor din toată ţara

Premierul PSD Viorica Dăncilă a afirmat marţi că i-a transmis ca primă sarcină ministrului interimar de Interne, Mihai Fifor, verificarea activităţii la nivelul tuturor Inspectoratelor Judeţene de Poliţie. „Prima sarcină a domnului Fifor va fi să solicite de urgenţă în toate judeţele ţării verificări privind modul de funcţionare a Inspectoratelor de Poliţie, a modului în care sunt respectate procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă”, a declarat Viorica Dăncilă la MAI.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, afirmă că primit mandat din partea premierului Viorica Dăncilă să iniţieze „un proces radical de luptă împotriva criminalităţii şi de reformare a sistemului”. „Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului şi pentru sancţionarea tuturor celor care nu au acţionat profesionist şi eficient în acest caz”, a scris Fifor, marţi, pe Facebook.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne se angajează totodată să asigure o mai mare transparenţă în comunicarea în acest caz. „De asemenea, din respect pentru familiile victimelor şi pentru cetăţenii care urmăresc evoluţiile, mă angajez să asigur o mai mare transparenţă în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziţie constant informaţiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare şi Patrie!”, a mai scris Mihai Fifor.

Marţi, Nicolae Moga a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. „În urma discuţiei pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al României, Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat în urma unei activităţii deficitare a unor angajaţi ai săi care au fost destituiţi sau urmează să fie sancţionaţi”, a declarat Nicolae Moga la Palatul Victoria. El a precizat că retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută că un nou început pentru Ministerul de Interne. „În cele şase zile în care am condus MAI am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii oneşti şi profesionişti din minister, că vor reuşi să ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le mulţumesc pentru colaborare”, a mai spus Moga.

Sursa foto: Gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?